top of page

Angkor Wat: alles wat je moet weten voordat je gaat!

Een bezoek aan het tempelcomplex Angkor mag je absoluut niet overslaan tijdens je rondreis door Cambodja. Het is een van de meest populaire attracties van Zuidoost-Azië en jaarlijks trekken miljoenen mensen naar Cambodja voor dit indrukwekkende tempelcomplex. Het tempelcomplex Angkor is ongeveer 400 vierkante kilometer groot waar honderden tempels te vinden zijn. De bekendste tempel op het terrein is Angkor Wat. Angkor Wat is 162 hectare groot en is hiermee het grootste religieuze monument ter wereld. Je kan dagen ronddwalen op het tempelcomplex om iedere keer weer nieuwe tempels, heiligdommen of ruïnes tegen te komen. Door de grootte van het complex is het nagenoeg onmogelijk om alles te bezoeken. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten voordat je naar Angkor gaat. De tempels die je absoluut niet mag missen, hoeveel dagen je Angkor kan bezoeken, hoe je dit doet en veel meer!


Angkor Wat - Cambodja - Sunrise - Ongekende Weg

Tickets

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor Angkor. Je kunt een ticket kopen voor één dag, drie dagen of zeven dagen. Omdat er zoveel mooie tempels te zien zijn raden wij je aan een ticket te kopen voor drie dagen toegang. Wij vinden één dag te kort omdat je niet de kans hebt alle tempels te zien die wij absoluut de moeite waard vinden. We raden je daarom aan zeker twee van de drie dagen te gaan. De onderstaande planning is ook gebaseerd op twee dagen.


Dag 1 - bezoek de mooiste tempels met een tuk tuk driver

Boek een tuk tuk driver van te voren via deze link of regel er een via je verblijf die je de eerste dag het complex laat zien. In Siem Reap kun je ook een tuk tuk driver aanspreken en onderstaand lijstje laten zien wat je graag zou willen bezoeken. Je betaalt ongeveer 25 dollar en er kunnen in totaal vier personen in de tuk tuk.


Zonsopgang bij Angkor Wat Bayon tempel Baphuon tempel Victoria Gate Ta Phrom Tempel (Tomb Raider Tempel) Srah SrangTussen 04:00 uur en 04:30 uur word je bij je verblijf opgehaald. Eerst rijd je langs het ticket office om je tickets te kopen. De tuk tuk driver brengt je eerst naar de grootste tempel van Angkor, Angkor Wat. Hier kijk je hoe de zon langzaam opkomt achter deze indrukwekkende tempel.


Tip: blijf na de zonsopkomst niet te lang hangen bij Angkor Wat. Zo ben je telkens als een van de eerste bij de volgende tempels! Rijd op dag twee nog eens langs Angkor Wat om er rustig doorheen te wandelen!


Vervolgens rijd je door naar Angkor Thom, de ommuurde binnenstad van Angkor. Als je rustig de tijd neemt om alle tempels te bezoeken ben je rond 12:00 uur klaar.

 

Dag 2 - bezoek Angkor op eigen houtje

Angkor Wat - Cambodja - Tomb Raider tempel - Ongekende Weg

De tweede dag kun je Angkor op eigen houtje bezoeken. In Siem Reap is het mogelijk om een scooter te huren voor ongeveer $8 per dag. Wij huurden deze bij Siem Reap Scooter Rental en hebben hier een goede ervaring mee! Je hoeft zeker niet zo vroeg te vertrekken als op dag 1 maar vertrek ook niet te laat. Het is namelijk geen pretje om de tempels te bezoeken op het heetste moment van de dag. Rijd je liever geen scooter? Dan kun je nogmaals een tuk tuk driver regelen om je Angkor te laten zien. Laat hem of haar simpelweg onderstaand rijtje zien!

Bezoek op dag 2 de volgende tempels:

Angkor Wat Pre Rub Temple East Mebon Temple Ta Som Temple Preah Khan Temple Phnom Bakheng Hill (zonsondergang)


Als je Angkor Wat op dag één al wel gezien hebt, kun je deze overslaan. Als je zelf op de scooter op dag 2 op pad gaat, bezoek dan alle tempels in de ochtend/vroege middag en kom rondom zonsondergang terug om deze te bekijken vanaf Phnom Bakheng Hill.


Hoe kom je bij Angkor?

Het makkelijkste is om Angkor te bezoeken vanaf Siem Reap. Siem Reap is overigens ook een ontzettend leuke stad om langer te verblijven. Zo heb je hier onder andere de Pub Street: een lange straat vol met gezellige bars, cafés en clubs. Ook is er iedere avond een gezellige Night Market waar je souvenirs en streetfood kan scoren. Vanaf Phnom Penh is het ongeveer 6 uur rijden naar Siem Reap. Tickets voor de bus van Phnom Penh naar Siem Reap boek je gemakkelijk via 12go.


Meer weten over Cambodja? Je leest het allemaal in onze Ongekend Handige blog en op Instagram!Comments


bottom of page