top of page

Koh Rong Samloem, Cambodja: een paradijs op aarde!

De mooiste stranden, oneindig veel palmbomen, kristalblauw water en een hele relaxte sfeer: het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja is de definitie van een paradijs op aarde. Koh Rong Samloem is het mooiste eiland van Cambodja en misschien wel een van de mooiste eilanden die wij ooit bezocht hebben. Alles wat je over dit paradijs moet weten lees je hier: hoe je er komt, wat je er kan doen, de leukste hotspots en de fijnste verblijven!


Koh Rong Sanloem - Stranden - Cambodja - Ongekende Weg

Waar te verblijven op Koh Rong Samloem?

Wij raden je aan om te verblijven aan Saracen Bay. Aan dit lange zandstrand liggen meerdere hotels en hostels en is een fijnere uitvalsbasis om meer van het eiland te verkennen. Aan Saracen Bay vind je ook meerdere restaurants en gezellige barretjes om in de avond wat te eten of een drankje te doen.


Een goede optie om te verblijven is Onederz. Je kunt hier zowel een privékamer als een bed op een slaapzaal boeken. Er is hier een grote gemeenschappelijke ruimte met pool- en pingpongtafels, een gezellige bar en er wordt bijna iedere avond een activiteit georganiseerd.


Voor de ultieme bounty-eiland ervaring voor een betaalbare prijs boek je bij Sara Resort. Hier slaap je in een luxe bungalow, is er een gezellig restaurant en een prachtig zwembad!


Maak een trip naar M’Pai Bay

In het noorden van Koh Rong Samloem ligt M’Pai Bay, een typisch Cambodjaans vissersdorpje. Om bij M’Pai Bay te komen vanaf Saracen Bay neem je een taxiboot omdat er geen wegen lopen tussen deze twee baaien. Je betaalt 5$ per persoon voor een enkele reis. Houd er rekening mee dat de laatste taxiboot van M’Pai Bay naar Saracen Bay om 17:00 uur vertrekt.Bezoek de mooie stranden van Koh Rong Samloem

Vanaf Saracen Bay kun je een wandeling van ongeveer 25 minuten maken naar Lazy Beach, een prachtig strand aan de andere kant van het eiland. Er loopt een onverhard pad tussen Saracen Bay en Lazy Beach en met bordjes wordt de weg aangegeven. Ga bij Lazy Beach zeker eens langs bij Beach Bar Lazy Beach! Deze tent wordt gerund door een Nederlandse vrouw en is de ideale plek voor een koud drankje of een hapje eten.


Ook kun je vanaf Saracen Bay lopen naar Sunset Beach, een ander prachtig strand op Koh Rong Samloem. Ook deze weg staat onderweg goed aangegeven. Houd er rekening mee dat deze wandeling een stuk langer duurt (ongeveer 40 minuten) en dat je soms door de jungle aan het klimmen en klauteren bent. Trek daarom goede schoenen aan, neem voldoende water en muggenspray mee als je naar Sunset Beach gaat.


Hike naar de oude vuurtoren

Nog niet klaar met avonturieren? Maak dan een wandeling naar Koh Rong Samloem Lighthouse. Vanaf Saracen Bay loop je in ongeveer 1 tot 1,5 uur naar de oude vuurtoren. Om de vuurtoren te beklimmen betaal je 1$ per persoon maar het uitzicht vanaf hier is absoluut de moeite waard!


Koh Rong Samloem of Koh Rong?

Naast Koh Rong Samloem ligt het grotere eiland Koh Rong. Koh Rong is een stuk groter waardoor je niet even van strand naar strand wandelt. Daarentegen vind je op Koh Rong meer luxe resorts en verblijven. Het leuke aan Koh Rong Samloem vonden wij juist dat het wat kleiner is: dit geeft dat ultieme bounty-eiland gevoel!


Hoe kom je op Koh Rong Samloem?

De boot richting Koh Rong Samloem vertrekt vanaf de pier in Sihanoukville. Vanuit Sihanoukville varen dagelijks meerdere boten per dag richting Koh Rong Samloem. Tickets voor de boot koop je eenvoudig van te voren via 12go.


Vanuit Phnom Penh kom je het makkelijkst en snelst in Sihanoukville. Met de bus doe je er ongeveer 4 uur over. Via 12go kun je eenvoudig je busticket én je bootticket al aanschaffen.


Meer weten over Cambodja? Lees er alles over op onze Ongekend Handige blog! Op Instagram delen we dagelijks onze reisavonturen, tips en veel meer!Comments


bottom of page