top of page

Onze tips voor Noto: de mooiste barokstad van Sicilië!

In het zuidoosten van Sicilië ligt misschien wel een van de mooiste steden van het eiland. Noto is een stad volledig gebouwd in de indrukwekkende barokstijl. Alle bouwwerken bestaan uit prachtig goudgeel kalksteen die de stad een waanzinnige uitstraling geven. Tijdens je rondreis door Sicilië mag een bezoek aan de barokstad Noto niet ontbreken. In dit artikel lees je al onze tips voor Noto, de beste restaurants de leukste hotels en B&B's in Noto!


Noto - Barok - Sicilië - Ongekende Weg

Over Noto

De stad Noto ligt in de zogenoemde Val di Noto, een historische provincie op Sicilië. In 2002 is Val di Noto op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst en bevat acht steden waaronder Noto. In 1693 werd Val di Noto getroffen door een enorme aardbeving waardoor alle steden hier opnieuw opgebouwd moesten worden. Noto werd 12 kilometer verderop opnieuw opgebouwd in opdracht van de Spaanse hertog van Camastra, Giuseppe Lanza. De stad werd volledig herbouwd in de Siciliaanse barokstijl die hedendaags te bewonderen is.


Waar te verblijven in Noto?

Ziolì is een fantastische B&B in hartje centrum met een waanzinnig dakterras!

Bij Villa Ambra B&B slaap je in een ontzettend mooie kamer vlakbij het centrum. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht over de stad.

Een van de mooiste hotels in Noto is Hotel Porta Reale. Dit hotel ligt hartje centrum met een fantastisch dakterras.


De leukste bezienswaardigheden in Noto

Rondwandelen door het stadje zelf is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Overal om je heen zie je de indrukwekkende bouwwerken met de mooiste details. Hieronder lees je de verschillende bezienswaardigheden in Noto die je bezocht wilt hebben.De kathedraal van Noto

De kathedraal van Noto, Cattedrale di San Nicolò, is de absolute blikvanger van de stad. In 1996 stortte bijna de hele kathedraal in door verkeerde restauratiewerkzaamheden. In 2007 zijn de laatste restauratiewerken voltooid en nu kun je in volle glorie van de kathedraal genieten.


Palazzo Ducezio Recht tegenover de kathedraal staat Palazzo Ducezio, het huidige stadhuis van Noto. Hier werd in 2002 getekend dat Val di Noto op de Werelderfgoedlijst van Unesco kwam te staan.


Porta Reale

Porta Reale is de stadspoort van Noto. Als je de stad gaat ontdekken is dit een goed startpunt. Via Porta Reale loop je over Corso Vittorio Emanuele, de mooiste en bekendste straat van de stad. 


Ook de kerken Chiesa di San Francesco d'Assisi all'Immacolata, Chiesa di San Carlo al Corso en Chiesa di San Domenico wil je gezien hebben.


Bij de San Carlo kerk kun je via een wenteltrap naar de top van de kerk. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en omgeving!


Noto - Uitzichtpunt - San Carlo - Barok - Sicilië - Ongekende Weg

Vanuit Syracuse kun je ook een dagtrip maken naar de barokstad Noto. Vanuit Syracuse is het ongeveer 30 minuten rijden met de auto. Reis je zonder huurauto door Sicilië? Dan kun je deze dagtrip boeken vanuit Syracuse.


Leuke restaurants in Noto

Bij Caffè Sicilia drink je ontzettend goede koffie en eet je verschillende heerlijke Siciliaanse specialiteiten.

Een goed gevulde sandwich voor lunch haal je bij Sabbinirica à Putìa d'ercole.

De lekkerste pizza’s van de stad eet je bij Ristorante Pizzeria Casamatta.


Op onze blog hebben we al onze tips en reisinspiratie gedeeld voor een rondreis door Sicilië. Lees op onze blog alles over Catania, Taormina, de Etna vulkaan, Cefalù, Syracuse en Agrigento.


Een rondreis door Sicilië maak je wat ons betreft met een huurauto. Zo heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Zorgeloos en zonder verborgen kosten een auto huren? Huur deze dan bij Sunny Cars. Je kunt hier een auto huren bij Sunny Cars voor jouw roadtrip door Sicilië!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page