top of page

Citytrip Santander: de leukste tips en bezienswaardigheden!

De stad Santander is de hoofdstad van de regio Cantabrië in Noord-Spanje. Santander is een charmante stad omgeven door een indrukwekkende, ruige omgeving. Het historische centrum van de stad bestaat uit gezellige pleinen, leuke straatjes met tientallen gezellige barretjes en restaurants. Tijdens het Oceancamp in Oyambre en het Surfcamp in La Paz van Enter The Wave maak je een dagtrip naar deze stad en wij hebben de leukste tips, bezienswaardigheden en restaurants in Santander voor je op een rijtje gezet!


Santander - Spanje - Stedentrip - Enter The Wave

Wandel door Plaza Porticada

In het hart van het oude centrum van Santander ligt het Plaza Porticada. Een schitterend plein waar vaak festiviteiten worden georganiseerd. Absoluut de moeite waard hier eens doorheen te wandelen.


Vintage shoppen bij Flamingos Vintage Kilo

Naast de bekende internationale winkelketens vind je in het centrum van Santander ook de vintage winkel Flamingos. Voor een betaalbare prijs kun jij hier een breed scala aan kledingstukken en accessoires vinden. Van uitgesproken jurken tot aan schoenen van bekende merken. Misschien vind jij wel een uniek stuk wat nergens anders te krijgen is!


Bezoek de Santander Cathedral

Catedral de Nuestra Señora de la Asunción oftewel de Santander Cathedral is gebouwd in de 12e eeuw en is in de loop van de jaren meerdere keren verbouwd. Het is een prachtige kathedraal die je ook van binnen kan bezoeken. Wandel hier zeker eens langs!



Ga borrelen op Plaza Cañadío

Plaza Cañadío is een van de gezelligste pleinen van Santander. Vanaf een uurtje of 10 in de avond stromen de terrassen hier vol met Spanjaarden die gezellig wat komen drinken. Het maakt niet uit op welke dag van de week je hier komt: het is er gegarandeerd gezellig druk!


Proef de Noord-Spaanse specialiteiten aan Calle del Medio

Calle del Medio is de definitie van een typisch Spaanse straat: een smalle straat vol met tapas barretjes en terrassen midden op de straat. Bij de verschillende barretjes zie je in een toonbank gesneden stokbroodjes liggen belegd met ham, kaas of andere Spaanse specialiteiten. Deze gerechten komen van oorsprong uit Noord-Spanje en worden pinchos genoemd. Als je in Santander bent mag je deze Noord-Spaanse specialiteit natuurlijk niet overslaan!

Pinchos eten bij Mercado Municipal del Este

Mercado del Este is het pincho-walhalla van Santander. Het is een grote overdekte foodmarket waar je heerlijk kan genieten van de lekkerste pinchos in combinatie met Spaanse wijnen! Ook kun je hier verschillende Spaanse vleeswaren of kazen kopen.

In deze blog lees je alles over pinchos, de ingrediënten geschiedenis en meer!


Geniet van de Spaanse gezelligheid aan Calle Peña Herbosa

Een van de leukste straten van Santander is misschien wel Calle Peña Herbosa. In deze straat vind je tientallen barretjes waar je een hapje kan eten of wat kan drinken.



Houd een siësta op het stand

Ben je na al het ontdekken van de stad toe aan een siësta? Ga dan lekker chillen aan het grootste strand van Santander, Playa El Sardinero. Ook bij de Spanjaarden zelf is dit een geliefd strand en op een mooie zomerdag is het hier dan ook gezellig druk! Het strand Playa El Sardinero ligt in de buurt van het schiereiland La Magdalena.


De leukste hotels in Santander

Le Petit Boutique hotel is een prachtig hotel op loopafstand van het strand van Santander.

Center Suite Santander is een heerlijke plek in hartje centrum Santander. Bij Center Suite Acebedos slaap je in een prachtige kamer in het centrum van Santander en wandel je zo naar de leukste restaurants in de buurt!



Restaurant tips in Santander

• La Esquina del Arrabal - hier hebben wij een van de lekkerste pinchos (pintxos genoemd in het Baskisch) ooit gegeten! Pinchos zijn een belangrijk onderdeel in de culinaire cultuur van Santander. Er is niet veel plaats dus het is aan te raden hier een beetje op tijd aan te schuiven!

• La Braña Beer & Food is een gezellig café waar je Spaanse speciaalbieren kunt drinken. Of je nu een echte bierkenner bent of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuwe smaken, je vindt hier ongetwijfeld een lekker biertje!

• Direct naast La Braña Beer & Food vind je het knusse 'theehuis' Wabi Sabi Café & Craft waar je terecht kunt voor een goede kop (speciaal)koffie, verse sappen, een stukje taart, een typisch Spaans broodje of gewoon een toast met avocado. Alles wordt hier met liefde zelf bereid. Let op: het café is op doordeweekse dagen pas geopend vanaf 17:00 en op zaterdag vanaf 10:00. Op zondag en maandag is het café gesloten.

• Bocarte is een gezellig, hip pinchos barretje. De specialiteit van Bocarte is vis maar ze hebben hier een heel breed assortiment aan pinchos en andere gerechten.



bottom of page