top of page

Pink Beach Lombok: dit is wat je moet weten!

Aan de zuidkust van Lombok vind je verschillende prachtige stranden met kristalhelder water en indrukwekkende baaien om te ontdekken. Maar wist je dat je in het zuiden van Lombok ook roze stranden kan vinden? Op deze stranden wordt het witte zand gemixt met organismen van rood koraal die zorgen voor de roze kleur. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Pink Beach Lombok: waar het ligt, hoe je er komt en of dit roze strand het bezoeken waard is!


Pink Beach Lombok - Indonesië - Ongekende Weg

Waar ligt Pink Beach Lombok?

De roze stranden van Lombok liggen helemaal in het zuidoosten van het eiland. Een van de twee heet eigenlijk Tangsi Beach maar inmiddels kun je op Google Maps ook ‘Pink Beach Lombok’ intypen om bij dit roze strand te komen. Het andere roze strand heet Pantai Segui, rechts van Tangsi Beach. Vanaf Kuta Lombok is het ongeveer 1,5 uur rijden naar deze roze stranden.


Hoe kom je op het roze strand van Lombok?

Google Maps geeft twee opties aan om te rijden maar de leukste route om te rijden is degene die de kustweg volgt. Het makkelijkste is om een scooter te huren in Kuta Lombok om vervolgens zelf naar Pink Beach Lombok te rijden. Een scooter huur je voor 70.000 IDR tot 100.000 IDR per dag. De weg naar Pink Beach is grotendeels erg goed alleen het laatste stukje is iets meer hobbelen op onverharde wegen.


Tip: ‘Alfamart Tutuk’ is de laatste supermarkt die je tegenkomt als je naar Pink Beach Lombok rijdt. Mocht je nog wat eten of drinken willen meenemen kun je dat het beste hier nog even halen!


Ook kun je er voor kiezen om deze dagtrip te maken. Met deze dagtrip bezoek je naast Pink Beach en Pantai Segui ook nog de tropische, onbewoonde eilanden Gili Pasir, Gili Petelu en Gili Gambir per boot. Het vervoer van en naar Kuta Lombok zit hierbij inbegrepen.Is Pink Beach op Lombok de moeite waard om te bezoeken?

Wij vonden Pink Beach op Lombok zeker het bezoeken waard. Houd er wel rekening mee dat het strand niet altijd even roze is. Dit heeft te maken met de stand van de zon en of het eb of vloed is. Met vloed spoelen er meer rode stukjes koraal aan die zorgen voor het roze strand en in de ochtend heb je door het zonlicht de beste kans om het roze strand goed te zien. Heb je Pink Beach in het Komodo National Park bij Flores al bezocht? Dan zal Pink Beach Lombok hoogstwaarschijnlijk erg tegenvallen. Het roze strand bij Lombok is lang niet zo roze als die bij het Komodo National Park. Desalniettemin zijn Pantai Segui en Tangsi Beach wel twee van de mooiste stranden in het zuiden van Lombok en is het een leuke dagtrip vanuit Kuta Lombok.


Ohja, en vertrouw al zeker niet op de Instagram foto’s die je ziet van Pink Beach Lombok. We kunnen je alvast verklappen dat de foto’s behoorlijk bewerkt zijn en dat het strand zeker niet zó roze is. ;)


Meer leuke, handige tips voor Lombok? We delen dagelijks op Instagram al onze reisavonturen en op onze blog lees je al onze tips voor Lombok terug!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page