top of page

Wat te doen in Phnom Penh, Cambodja?

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en is een stad vol geschiedenis. Onder leiding van Pol Pot werd Phnom Penh in 1975 overgenomen door de Rode Khmer. Deze ‘bevrijding’ werd gezien als het nieuwe begin van het tijdperk van de Rode Khmer: de jaartelling werd op het jaar 0 gezet. In Phnom Penh kun je nog veel terugzien van dit heftige tijdperk. Alle activiteiten, bezienswaardigheden, leukste verblijven, favoriete restaurants en tips voor Phnom Penh lees je in deze blog!Bezoek de S21 gevangenis (Tuol Sleng Museum)

Tijdens het regime van de Rode Khmer werd de S21 gevangenis gebruikt om hoogopgeleide inwoners vast te zetten. Cambodjanen die een andere taal spraken, hoogopgeleid waren of er hoogopgeleid uitzagen (omdat hij of zij een bril droeg) werden opgepakt en naar de Tuol Sleng gevangenis gebracht. Het was een zogenoemde ‘martelgevangenis’: mensen werden er gemarteld met meestal de dood tot gevolg.


Tip: koop bij de entree ook een Nederlandse audiotour. Deze audiotour vertelt heel veel informatie die je niet vindt in de gevangenis zelf.


Bezoek de Killing Fields Choeung Ek

De Choeung Ek Killing Fields zijn de grootste, meest bekende Killing Fields van Cambodja. Deze liggen aan de rand Phnom Penh. Op de Killing Fields Choeung Ek zijn naar schatting meer dan een miljoen Cambodjanen vermoord. Op het terrein staat een stoepa met daarin schedels van de vermoorde mensen, gesorteerd op leeftijd, geslacht en de manier waarop hij of zij is omgekomen. Een bezoek aan de Killing Fields van Choeung Ek is een must-see in Phnom Penh en zal je ongetwijfeld bijblijven.


Een bezoek aan de S21 gevangenis en de Killing Fields Choeung Ek is goed te combineren. Je kunt op straat een tuk tuk driver aanspreken of hij je langs deze plekken wilt brengen. Hiervoor betaal je ongeveer $15. Ook kun je een tuk tuk driver vaak regelen via je verblijf.


Ontdek de highlights in het centrum van Phnom Penh

In het centrum van Phnom Penh vind je een aantal interessante bezienswaardigheden. Loop bijvoorbeeld eens een rondje rondom het Royal Palace met de zilveren pagode. Ook kun je het Koninklijk Paleis bezoeken om het van binnen te bewonderen. Hiervoor betaal je $10 per persoon entree. Wandel ook zeker eens een ronde door het prachtige Wat Botum Park.


Met deze tour kun je alle highlights van Phnom Penh in één dag bezoeken. Deze dagtrip is via deze link te boeken.


Ga souvenirs of streetfood scoren op de Phnom Penh Night Market

Iedere avond tussen 17:00 uur en 23:00 uur kun je op de Night Market terecht voor lekker streetfood of gewoon om wat souvenirs te scoren. Het is er iedere avond gezellig en vaak is er ook nog live muziek!


Ga shoppen bij de AEON Mall Phnom Penh

De AEON Mall Phnom Penh is een hypermodern winkelcentrum in het centrum van Phnom Penh. Absoluut de moeite waard hier eens doorheen te lopen!


Onze favoriete restaurants in Phnom Penh

Hummus House is dé plek voor een wrap, pita of verschillende BBQ-specialiteiten. Ze hebben hier zowel heerlijke vegetarische als niet-vegetarische gerechten. Ga hier zeker eens een voor een lunch of avondeten!


De leukste verblijven in Phnom Penh

Onederz is een hostel in het centrum van Phnom Penh maar je bent hier meer dan welkom voor een koffie, ontbijt, lunch of diner. Ze hebben hier een diverse menukaart met zowel Westerse- als Cambodjaanse gerechten. Ook voor een drankje in de avond is het hier altijd heel gezellig! Ga zeker eens een kijkje nemen op het dakterras hier.


Een heerlijk hotel in Phnom Penh is Patio Hotel & Urban Resort. Een prachtig, centraal gelegen hotel met een rooftopbar en zwembad.


Wil je meer weten over Cambodja? Op onze Ongekend Handige blog lees je alle bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen in Cambodja. Op Instagram delen we handige reistips, inspiratie en veel meer!Comments


bottom of page