top of page

Dit zijn de mooiste tempels op Bali die je gezien wilt hebben!

Als je op vakantie naar Bali gaat, dan wil je vanzelfsprekend wat meekrijgen van het indrukwekkende hindoeïsme. Bali heeft een prachtige religieuze kant met unieke tradities en gebruiken. Tempels zijn een groot onderdeel van het geloof op Bali en mede daarom staan er tienduizenden op het eiland. Van kleine tempels aan huis tot aan enorme tempelcomplexen waar duizenden mensen tegelijk offeren en bidden. In dit artikel hebben we de 8 mooiste tempels op Bali voor je op een rijtje die je gezien wilt hebben tijdens je rondreis door Bali!


Mooiste tempels op Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Tempels bezoeken op Bali 

Als toerist mag je op Bali tempels bezoeken, mits je je aan een aantal regels houdt. Zo is het dragen van een sarong altijd verplicht voor zowel mannen als vrouwen. Zorg dat je daarbij altijd gepaste kleding draagt. Wat ook belangrijk is om te weten is dat vrouwen die in hun menstruatieperiode zitten, tempels op Bali niet mogen betreden. Wist je dat je ons ontzettend helpt door je verblijven te boeken via deze booking.com link? Jij merkt hier niets van, maar wij ontvangen hier een kleine bijdrage voor. Zo kunnen we jullie blijven voorzien van handige reistips en heel veel inspiratie.


Gunung Kawi Tampaksiring

De lijst van mooiste tempels op Bali trappen we af met onze persoonlijke favoriet: Gunung Kawi Tampaksiring. Deze tempel ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Ubud. Wat deze tempel uniek maakt van de rest is dat bij Gunung Kawi Tampaksiring de tempels uitgehouwen zijn uit enorme rotswanden. Daarnaast ligt deze tempel waanzinnig mooi tussen groene rijstvelden en ongerepte jungle. De entree is 50.000 IDR per persoon en je krijgt gratis een sarong om bij de ingang.


Al onze tips, activiteiten en bezienswaardigheden voor Ubud lees je in deze blog.Rambut Siwi Temple

De Rambut Siwi Tempel is een indrukwekkend tempelcomplex in het westen van Bali waarbij de hoofdtempel van dit complex gebouwd is op een klif. Vanaf deze klif heb je een waanzinnig uitzicht over de kustlijn van Bali. Naast de verschillende tempels op de klif liggen er op het strand ook een aantal tempels die je kunt ontdekken. Je bezoekt de Rambut Siwi Tempel het beste vanaf het surfwalhalla Medewi.


Pura Luhur Uluwatu

Pura Luhur Uluwatu oftewel de Uluwatu tempel heeft een waanzinnig mooie ligging op de enorme kliffen. De Uluwatu tempel bezoek je hoofdzakelijk voor de traditionele Kecak Dance die hier dagelijks rondom zonsondergang wordt gehouden. Terwijl je de zon langzaam in de zee ziet verdwijnen, geniet je van deze traditionele dans in de Uluwatu Tempel.


Pura Tanah Lot

De hindoeïstische tempel Tanah Lot is absoluut het bezoeken waard tijdens je vakantie op Bali. Tanah Lot betekent letterlijk vertaald ‘land in het midden van de zee’ en dit verwijst naar de tempel die gebouwd is op 300 meter van de kust. De Tanah Lot tempel is alleen te bereiken bij eb, als de rotsformatie voor de tempel droog komt te liggen. Als toerist mag je de tempel zelf overigens niet betreden. Bezoek de Tanah Lot tempel vlak voor zonsondergang zodat je vanaf hier langzaam de zon kan zien verdwijnen in de oceaan.


Pura Goa Giri Putri

De Goa Giri Putri tempel ligt op Nusa Penida. De Goa Giri Putri tempel is uniek omdat deze in een grot ligt. Voordat je de tempel betreedt, krijg je een zegening van de priester met heilig water.  Vervolgens kruip je door een smalle doorgang om uit te komen in het enorme grottencomplex met de hindoeïstische tempel.


Brahma Vihara Arama

In tegenstelling tot alle hindoeïstische tempels in dit artikel, is de Brahma Vihara Arama een boeddhistisch tempelcomplex op Bali. Deze tempel ligt in Noord-Bali in de buurt van Lovina. Het is een prachtig complex met verschillende mooie tempels en een miniatuurversie van de Borobudur. Wat ons betreft zeker het bezoeken waard als je in de buurt bent.Goa Gajah

Goa Gajah ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Ubud en wordt ook wel de olifantengrot genoemd. Het is een klein maar goed onderhouden tempelcomplex. De tempelgrot betreed je via de uitgehouwen mond van een monsterlijk wezen.


Pura Ulun Danu Bratan

De Ulun Danu Bratan tempel is een prachtige tempel gelegen op het Beratan meer in Noord-Bali. Het is de ligging van de tempel op het water in de weelderige groene omgeving die hem zo uniek maakt. Je bezoekt Pura Ulun Danu Bratan het beste vanaf Munduk.


Lees in deze blog al onze tips, favoriete activiteiten en hotspots in het authentieke Munduk!Wil je goed voorbereid op vakantie naar Bali gaan? Op onze blog hebben we al onze tips gedeeld zodat jij niets van het veelzijdige eiland Bali mist. Je lees hier zowel de leukste hotspots, onze favoriete verblijven en de meest unieke, onontdekte plekken. Al onze reisavonturen delen we dagelijks op Instagram.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page