top of page

Medewi: een surfersparadijs in het westen van Bali!

Als je op zoek bent naar een onontdekt surfwalhalla op Bali, dan wil je Medewi op Bali absoluut toevoegen aan je lijstje. Surfen doe je hier op de beste golven van Bali en deelt deze met slechts een handjevol mede-surfers. Naast surfen vind je in de buurt van Medewi de grootste tempel van West-Bali, indrukwekkende watervallen en kun je prachtig door de authentieke dorpjes en omgeving scooteren. Lees hier al onze tips, favoriete hotspots en de leukste verblijven in Medewi en waarom jij deze plek bezocht wilt hebben!


Medewi - Surfen - Beste golven - Westen van Bali - Indonesië - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Medewi?

Ayumar Homestay Medewi is een hele fijne plek om te verblijven. Je slaapt in een mooie bungalow en bij het verblijf ligt een klein zwembad. In de gemeenschappelijke ruimte staat een pool- en pingpongtafel. Bombora Medewi is een waanzinnig mooi hotel en ligt recht aan de beste surfspot van Medewi. Als je op zoek bent naar een Surfkamp in Medewi om je surf skills te verbeteren, is Medewi Secret Surfcamp een dikke aanrader.Ga surfen bij Medewi

De surfcondities bij Pantai Medewi zijn een van de allerbeste op Bali. De surfspot bij Pantai Medewi is een point break. Dit betekent dat de golf altijd op één specifiek punt breekt. Pak je de golf op dit punt? Dan kun je deze tot wel 30 seconden lang surfen! De Medewi Point Break is een surfspot die geschikt is voor de gemiddelde tot ervaren surfer. Als beginnend surfer kun je de point break alleen surfen rondom hoogtij. Gelukkig zijn er rondom Medewi een aantal surfspots te vinden die ook zeer geschikt zijn voor beginnende surfer, zoals die voor The Holy Tree Kitchen. Deze spot is een zogenoemde 'beach break' waarbij de golf op het zand breekt: hierdoor val je nooit hard! Ook Pekutatan Beach en Pulukan Beach zijn de perfecte plekken om aan je surf techniek te werken.


Rijd door Bunut Bolong

Bunut Bolong betekent in het Balinees: 'gat in de banyan boom' en dat is ook precies wat deze bezienswaardigheid is. Het gat onder de boom is zo groot dat er een verharde weg onder is geplaatst waar zelfs auto’s doorheen kunnen rijden. Het is zeker een unieke bezienswaardigheid en absoluut de moeite waard om er zelf onderdoor te rijden. De route naar Bunut Bolong is overigens ook waanzinnig mooi waarbij je dwars door slaperige dorpjes rijdt waar locals je vriendelijk nazwaaien.Bezoek de Juwuk Manis Waterfall

Als je zin hebt in een actieve ochtend dan wil je de Juwuk Manis Waterfall bezocht hebben. Deze waterval ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Pantai Medewi en bereik je door meer dan 900 traptreden te trotseren. Bij de waterval ligt een poeltje waar je na deze inspanning meteen in kan afkoelen. Rijd eerst langs Bunut Bolong voordat je naar de waterval gaat. Zo rijd je een prachtige route door de bergen.


Ontdek de Rambut Siwi Temple

De Rambut Siwi Temple is het grootste Hindoeïstische tempelcomplex van West-Bali. Het tempelcomplex bestaat uit meerdere tempels die je kan bezoeken. Het tempelcomplex heeft een waanzinnige ligging met een geweldig uitzicht over de kilometerslange kustlijn van Bali. Tijdens je bezoek krijg je een korte rondleiding en achtergrondinformatie over de tempel. Vervolgens mag je de tempel zelf verder ontdekken.


De leukste restaurant tips in Medewi

Voor een goede kop koffie en een heerlijk vers gebakken bananenbrood ga je naar Wakey Wakey Coffee Bar.

The Holy Tree Kitchen, Coffee & Surfshop is een erg leuke plek voor ontbijt of lunch aan het strand.

Overheerlijk en budgetvriendelijk Indonesisch eten doe je bij Naya’s Kitchen.

Ook bij Rasta Cafe kun je goed terecht voor lekkere lokale gerechten.De beste reistijd voor Medewi

De beste tijd om Medewi te bezoeken is tussen mei en oktober. Dit is het droogseizoen en de kans op regen in deze maanden is daarom het kleinst. De surf condities zijn in deze maanden daarbij ook het beste. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. De kans op een regenbui is tijdens deze maanden groter en de surf condities zijn iets minder consistent. Laat je echter niet tegenhouden door het regenseizoen. Wij bezochten Medewi ook tijdens het regenseizoen en hebben één buitje gehad en de surf condities waren perfect! 


Vind je het leuk om onze reis op de voet te volgen? Op Instagram delen we dagelijks handige tips en heel veel reisinspiratie over onder andere Bali!Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page