top of page

De leukste activiteiten in Kampot, Cambodja!

In het zuiden van Cambodja ligt de stad Kampot. Tijdens je rondreis door Cambodja is het een ideale stop tussen Phnom Penh en de eilanden Koh Rong Samloem en Koh Rong. Zeker rondom Kampot zijn er een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Verblijf hier twee nachten om alle activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken!


Kampot - Cambodja - Activiteiten - Ongekende Weg

Breng een bezoek aan La Plantation

Op ongeveer 45 minuten rijden van Kampot vind je de peperplantage La Plantation. Bij La Plantation krijg je een rondleiding over de plantage en kom je alles te weten over hoe de peper nu uiteindelijk in jouw pepermolen terechtkomt. Je wandelt door een prachtige omgeving en ziet het hele proces van de peper aan de plant tot aan de uiteindelijke peper. Aan het einde van de rondleiding krijg je ook nog verschillende soorten peper melanges te proeven. De rondleiding bij La Plantation is gratis en hoef je niet van tevoren te reserveren. Na de rondleiding heb je ook nog de mogelijkheid om daar je Kampot peper te kopen.


Je kunt La Plantation bezoeken door zelf een scooter te huren. We raden je echter aan om een tuk tuk driver te nemen. De weg naar La Plantation is namelijk een onverharde zandweg vol met hobbels en plassen water. Een tuk tuk driver regel je eenvoudig door er simpelweg een aan te spreken op straat of via je verblijf. Tip: met deze dagtrip ontdek je het authentieke leven rondom Kampot. Je brengt een bezoek aan de peperplantage, Kep Beach, unieke tempels en je ontdekt de schitterende omgeving van Kampot.Ga naar het Bokor National Park

Op een uur rijden van Kampot ligt het Bokor National Park. Tijdens de Frans koloniale tijd werd dit park gebouwd als vakantiebestemming in Cambodja. Er zijn gebouwen, hotels, een treinstation en zelfs een casino neergezet die inmiddels al jaren verlaten zijn. Vanaf Bokor Hill heb je ook een schitterend uitzicht over de omgeving. Er liggen inmiddels plannen om dit park nieuw leven in te blazen maar je kunt het nu nog als spookstad bezoeken. Een van de meest unieke bezienswaardigheden in Kampot! Als je in Kampot bent, is het zeker de moeite waard hier heen te rijden.


Ontdek het centrum van Kampot

In het centrum van Kampot zijn de Franse invloeden nog altijd zichtbaar: in bijna iedere straat vind je nog gebouwen die zijn gebouwd volgens de Franse stijl. Ook vind je in Kampot een heel bijzondere rotonde met in het midden een gigantisch beeld van een Doerian. Gelukkig ruikt deze niet als de vrucht zelf.. Ontdek het zelf en wandel door het centrum!


Bezoek het waterpark van Arcadia Backpackers

Voor een dag vol met wateractiviteiten moet je bij Arcadia Backpackers zijn geweest. Je vindt hier een glijbaan, schommels en ook een kussen waarmee je in het water wordt gelanceerd. Een ontzettend leuke plek waar je je prima een dag kan vermaken. Vanuit Kampot is het ongeveer 15 minuten rijden naar dit waterpark bij Arcadia Backpackers.


Hoe kom je in Kampot?

Kampot is de ideale stop tussen de eilanden en Phnom Penh. Vanaf Phnom Penh rijd je in ongeveer 4 uur met een minivan naar Kampot. Tickets voor deze trip koop je eenvoudig van tevoren online via 12go.

Vanaf Sihanoukville, de plaats waar de ferry vertrekt en aankomt van Koh Rong en Koh Rong Samloem, rijd je in ongeveer 3,5 uur naar Kampot. Ook deze tickets koop je eenvoudig online via 12go.


De leukste verblijven in Kampot

Kampot - Cambodja - Accommodaties - Onederz - Ongekende Weg

Ook in Kampot vind je een hostel van Onederz. Een prachtig, net nieuw hostel met een prachtig zwembad, pooltafels, een gezellige bar en erg lekker eten. Bij Onederz kun je een privé kamer boeken of een dorm.


Een prachtig, betaalbaar hotel in Kampot is Hotel Old Cinema. Een unieke overnachting in een oud theater!


Als je op zoek bent naar een schoon, sociaal hostel is Monkey Republic Kampot een uitstekende optie. Er zijn meerdere gezellige gemeenschappelijke ruimtes en een bar. Bij Monkey Republic Kampot kun je een dorm boeken of een privé kamer.


Meer reistips of inspiratie nodig voor Cambodja? Op onze Ongekend Handige blog lees je alles wat je moet weten over Phnom Penh, Siem Reap, Battambang en Koh Rong Samloem. Op Instagram vind je heel veel praktische tips voor de allerleukste plekken!Comments


bottom of page