top of page

Hoe maak ik een mooi fotoboek?

Na afloop van een mooie reis is het nóg mooier als je die herinneringen ook ergens gebundeld hebt om aan vrienden en familie te laten zien. Foto’s op je telefoon verdwijnen al gauw tussen de honderd andere en jaren later kijk je er eigenlijk niet meer naar. Een fotoboek maken houdt de herinneringen aan je reis levendig. Hoe je het beste een mooi fotoboek maakt lees je hier!


Zo maak je de mooiste fotoboeken - Ongekende Weg

Neem een notitieboekje mee

Neem een notitieboekje mee op vakantie en schrijf aan het einde van de dag kort op wat je die dag hebt gedaan. Bepaalde herinneringen of bijzondere momenten die je hebt meegemaakt vervagen snel na een vakantie. Zo heb je achteraf leuke teksten die je kan toevoegen aan de mooiste foto’s. Als je een fotoboek gaat maken, maak deze dan in chronologische volgorde. Zo kun je met het doorbladeren van je fotoboek de hele reis weer opnieuw beleven!


Kies voor mat papier

Bij het maken van een fotoboek kiezen wij altijd voor mat papier. Mat papier geeft je fotoboek een luxere uitstraling dan glanzend papier. Kies tijdens het ontwerpen van je fotoboek voor platliggende pagina’s. Dit geeft je de mogelijkheid foto’s over twee pagina’s te spreiden of kun je kiezen een mooie foto in het midden te plaatsen. Houd daarnaast je fotoboek levendig door platte souvenirs in je fotoboek te plakken. Laat bijvoorbeeld wegwerp foto's afdrukken, voeg papieren briefjes geld toe of grappige bonnetjes. Zo maak je van een fotoboek een mooi geheel. Houd tijdens het ontwerpen van je fotoboek een dubbele pagina leeg om dit soort dingen toe te voegen aan je fotoboek.


Om het mooiste fotoboek te maken, gebruiken wij de volgende twee programma’s.


Once Upon

De app Once Upon is een ontzettend makkelijke app om een fotoboek mee te maken. Via de app op je telefoon stel je een fotoboek samen. Per pagina kun je maximaal zes foto’s selecteren, een tekst schrijven en de app kiest de beste lay-out voor je uit. Als je dit tijdens je vakantie al bijhoudt, heb je aan het einde van de vakantie je fotoboek al praktisch klaar! Als je thuis bent hoef je hem alleen nog maar te laten afdrukken.


Albelli

Er zijn heel veel aanbieders van fotoboeken online maken maar wij vinden Albelli veruit het beste. Met Albelli kun je volledig je eigen lay-outs bepalen. Ook kun je eenvoudig afbeeldingen groter of kleiner maken, icoontjes toevoegen om het fotoboek interactief te maken en kun je eigen lettertypes importeren. Hierboven zie je een voorbeeld van een fotoboek dat wij een aantal jaar geleden hebben gemaakt bij Albelli. Albelli geeft je net wat meer mogelijkheden om het beste fotoboek te maken waar je jaren later nog doorheen bladert.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page