top of page

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Het kopen van vliegtickets. De laatste maanden zijn de prijzen van vliegtickets erg duur geworden ten opzichte van een aantal jaar geleden. Waar je een aantal jaar geleden nog voor €400,- retour vloog naar de andere kant van de wereld betaal je op dit moment al gauw het dubbele. Deze hoge prijzen voor vliegtickets zorgen ervoor dat de wereld weer een stukje kleiner wordt omdat veel mensen deze prijzen niet willen of kunnen betalen. Eeuwig zonde! In deze blog geven we je een aantal handige tips zodat jij de goedkoopste tickets kan vinden! Of je nu op stedentrip gaat binnen Europa of een verre reis gaat maken, deze tips gelden voor alle soorten vliegtickets! Zeker de laatste tip kan helpen bij het scoren van de beste deals! Ook geven we onze mening over een aantal ‘hacks’ die rondgaan op social media voor wat betreft het kopen van goedkope vliegtickets.

Hoe boek ik goedkope vliegtickets - Ongekende Weg

Kijk naar verschillende luchthavens

Staar je niet blind op één vertrek luchthaven. Veel mensen kijken enkel naar Schiphol als luchthaven om vanaf te vertrekken. Kijk ook eens naar Brussel Airport of Düsseldorf Airport als je wilt boeken. Voor veel mensen is dit namelijk net zo ver rijden als Schiphol. Zoeken naar vluchten vanaf drie luchthavens is al beter dan een! Kijk voor vluchten binnen Europa ook naar kleinere luchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam/Den Haag of Maastricht.


Gebruik skyscanner

Gebruik www.skyscanner.com om de beste vlucht te vinden. Skyscanner heeft een aantal handige functies waarbij in kleuren staat aangegeven op welke data de vliegtickets het goedkoopst zijn. Als je dus geen specifieke datum hebt kan dit zeker schelen! In combinatie met het zoeken vanaf verschillende luchthavens vergroot je de kansen aanzienlijk voor een goedkoop ticket!


Boek altijd bij de maatschappij zelf

Als je via Skyscanner je vlucht hebt gevonden, boek deze dan altijd bij de maatschappij zelf. Zo heb je ook altijd de garantie van eventuele snelle terugbetaling bij een annulering of krijg je goede alternatieven aangeboden. Boeken via een tussenplatform kan soms een paar tientjes schelen maar deze partijen zijn vaak slecht bereikbaar, bieden geen gelijkwaardige alternatieven of moet je maanden wachten op een terugbetaling bij annulering. Houd ook de maatschappijen in de gaten voor de beste deals. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben door het jaar heen aanbiedingen voor goedkope vluchten.


Gebruik Google Flights als je flexibel bent

Wil je weg maar weet je nog niet waarheen? Gebruik Google Flights. Met Google Flights heb je de mogelijkheid om je vertrek luchthaven aan te geven en welke data je ongeveer wil gaan. Via Google Flight zie je dan de prijzen staan van verschillende bestemmingen. Zo kun je gemakkelijk kiezen waar de goedkoopste vluchten naartoe gaan. Ook hier boek je dan de vliegtickets het beste bij de maatschappij zelf voor de beste prijs.


Boek op tijd maar niet te vroeg

Wij hebben zelf nog nooit meegemaakt dat vliegticket prijzen dalen in de laatste weken van je gewenste vertrekdatum. Te vroeg boeken daarentegen is ook niet gunstig. Vliegmaatschappijen maken ongeveer 8 tot 10 maanden van te voren hun planningen en komen dus vluchten beschikbaar. Meestal zijn dit niet de goedkoopste prijzen. Uit onze ervaring boek je de goedkoopste vliegtickets 2 tot 4 maanden voor vertrek.


Neem genoegen met minder

We willen allemaal het liefst met KLM, Emirates of Quatar Airways direct naar onze eindbestemming vliegen. Een overstap van 10 uur lijkt heel erg lang en vervelend maar met een eventuele vertraging, paspoort- en douanecontrole en een paar uur rondwandelen door het vliegveld vliegt de tijd voorbij. De goedkoopste tickets hebben eenmaal een langere overstap.


Boek vluchten los als je eindbestemming een kleiner vliegveld is

Op dit moment is dit dé tip om veel geld te besparen. Als voorbeeld: je wilt op vakantie naar Bali. Doorloop uiteraard eerst bovenstaande tips voor het zoeken naar goedkope vluchten. Boek dan je vlucht naar Jakarta, het grootste vliegveld van Indonesië. Er zijn dagelijks namelijk veel meer internationale vluchten die landen op Jakarta dan op Denpasar (Bali) waardoor deze tickets veel goedkoper zijn. Slaap een nachtje in de buurt van het vliegveld en boek de dag erna een binnenlandse vlucht van Jakarta naar Denpasar. Deze binnenlandse vluchten zijn veel goedkoper dan degene die worden aangeboden door de internationale vliegmaatschappijen. Dit geldt niet alleen voor Indonesië maar ook voor vele andere bestemmingen! 

 

Onze mening over bepaalde 'hacks' voor goedkope vliegtickets

‘Vliegtickets boek je het beste op dinsdagen voor de beste prijs’

Het zal misschien een paar euro schelen maar wij merken niet dat je de goedkoopste vliegtickets op bepaalde dagen koopt. Verschillende sites geven ook andere ‘beste dagen’ aan om vliegtickets te kopen waardoor we wel kunnen concluderen dat dit niet klopt.

‘Gebruik een VPN bij het kopen van vliegtickets voor de beste deals’

Een VPN is een applicatie waarbij je de locatie van je apparaat kan aanpassen. Volgens deze ‘hack’ zou je de locatie via een VPN moeten zetten in het land waar je naartoe vliegt om zo de goedkoopste vliegtickets te bemachtigen. Wij hebben dit geprobeerd in meerdere landen maar dit gaf geen verschil ten opzichte van de VPN niet gebruiken. 


‘Goedkope vluchten vertrekken altijd in de ochtend of in de avond’

Dit klopt deels maar je moet nagaan hoeveel het nu echt goedkoper is. Ga je één week op vakantie en kom je midden in de nacht aan en ga je weer vroeg terug, is het verlies van deze dagen dan écht de goedkopere vlucht waard? Ben je niet meer geld kwijt aan ‘ongebruikte’ tijd van de accommodatie en het verlies van vakantiedagen?Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page