top of page

Drone vliegen in Sri Lanka: dit zijn de regels & handige info!

Als je in het bezit bent van een drone en je hebt een vakantie naar Sri Lanka op de planning staan, kun je overwegen om deze mee te nemen. In Sri Lanka zijn er ontzettend veel plekken die waanzinnig mooie drone beelden kunnen opleveren zoals de indrukwekkende kustlijn en natuurgebieden. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over een drone in Sri Lanka: mag ik een drone meenemen, moet ik deze registeren en wat zijn de drone regels in Sri Lanka.


Drone Thailand - Sigiriya - Rock - Sri Lanka - Ongekende Weg

Mag ik een drone meenemen naar Sri Lanka?

Allereerst de belangrijkste vraag: mag een drone mee naar Sri Lanka? Het antwoord daarop is ja, je mag een drone meenemen naar Sri Lanka. De batterijen van de drone moeten altijd in je handbagage zitten maar we raden je aan om gewoon heel de drone in je handbagage te doen. Dubbel check altijd even met de vliegmaatschappij of zij nog bepaalde regels hanteren voor het meenemen van een drone.


Moet ik mijn drone registreren in Sri Lanka?

Officieel moet elke drone geregistreerd worden bij het Civil Aviation Authority Of Sri Lanka (CAASL). Het registreren van je drone voor Sri Lanka doe je via deze link. Bij deze registratie vul je jouw persoonlijke gegevens in, de details van de drone die je hebt en geef je aan op welke locaties je met de drone gaat vliegen in Sri Lanka. Heb je een drone die minder dan 250 gram weegt zoals de DJI Mini serie? Dan heb je geen aanvullende aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze is wel nodig bij drones die meer wegen dan 250 gram. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om drone te mogen vliegen in Sri Lanka.


Wat zijn de regels voor drone vliegen in Sri Lanka?

In Sri Lanka gelden een aantal regels voor het vliegen van een drone waar je je als piloot aan moet houden:

-Drone vliegen in Sri Lanka mag alleen in daglicht; -Je moet altijd zicht op de drone blijven houden;

-De maximale hoogte van een drone in Sri Lanka is 120 meter;

-Je mag niet over grote groepen mensen vliegen; 

-Vliegen met de drone over religieuze plekken is verboden;

-Je mag niet in de buurt van vliegvelden, overheidsgebouwen en militaire complexen vliegen.


Er zijn in Sri Lanka meerdere ‘no fly zones’ zoals bij de Nine Arches Bridge in Ella. Dit staat ook duidelijk rondom de brug aangegeven met waarschuwingsborden. Als je in deze ‘no fly zones’ toch met je drone gaat vliegen, riskeer je een boete en inbeslagname van je drone.


Mag je drone vliegen in Sri Lanka?

Je mag dus gewoon drone vliegen in Sri Lanka. Hierboven lees je de officiële stappen en regels voor het registreren van een drone in Sri Lanka. Lang niet iedereen kiest ervoor om de drone te registreren, maar houd er wel rekening mee dat het volledig op eigen risico is als je ervoor kiest om met de drone te vliegen zonder deze te registreren.


 

Wist je dat je ons ontzettend helpt door jouw verblijf te boeken via deze booking.com link? Hiervoor ontvangen wij een kleine bijdrage en kost jou niets extra: win-win! 


Sri Lanka met je eigen tuk tuk ontdekken? Huur deze dan bij tuktukrental.com en gebruik de code ‘ONGEKENDEWEG’ voor korting op jouw tuk tuk! 


Op onze blog lees je heel veel handige tips voor jouw rondreis door Sri Lanka. Op Instagram kun je al onze reisavonturen op de voet volgen!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page