top of page

Dit zijn de beste surfspots op Bali

Indonesië is een van de beste landen ter wereld om te surfen. Ook op het Indonesische eiland Bali zijn tientallen surfplekken te vinden die geschikt zijn voor ieder niveau. Of je nu voor de eerste keer op een surfboard staat of dat je al een gevorderde surfer bent: op Bali vind je gegarandeerd een surfplek die aansluit bij jouw niveau. In deze blog vertellen we je de beste surfspots op Bali en voor welk niveau surfer deze plek geschikt is. Zo vind jij de surfplek die het beste bij jou past!


Surfen - surfspots Bali - surfniveaus - leren surfen - Ongekende Weg

Waar liggen de beste surfspots van Bali? 

De beste surfspots van Bali liggen in het zuiden en in het westen van het eiland. Zo staat Uluwatu in het zuiden van Bali bekend om zijn goede golven voor de ervaren surfers en vind je in het westen van Bali verschillende surfspots die geschikt zijn voor beginnende en gemiddelde surfers. Ook aan de oostkust van Bali zijn een aantal surfspots te vinden. Deze zijn echter een stuk minder consistent en 'werken' alleen onder bepaalde omstandigheden.


Wat is het beste seizoen om te surfen op Bali?

Op Bali kan er het hele jaar door gesurfd worden. De beste tijd om te surfen op Bali is in het droge seizoen tussen mei en september. In het regenseizoen zijn de condities minder consistent maar het grote voordeel is dat het een stuk minder druk is dan in het droge seizoen.


Welke surfspot past het beste bij mijn niveau?

Of je nou nog moet leren surfen of dat je al een ervaren surfer bent: op Bali is voor ieder niveau surfer een geschikte surfplek te vinden. Hieronder lees je een aantal van de beste, meest consistente surfspots op Bali. 

Kuta Beach - eerste keer op een surfboard / beginnende surfer

Als je voor de eerste keer op een surfboard stapt, dan kun je het beste beginnen bij Kuta Beach. Leer hier de basis surf techniek en doe je eerste ervaring op. De golven bij Kuta Beach zijn erg rustig en de golven breken op zand. Dit betekent dat je nooit hard kan vallen. Je kunt hier je eerste surfles op Kuta Beach boeken.


Legian Beach & Seminyak Beach - eerste keer op een surfboard / beginnende surfer

Ook de stranden bij Legian en Seminyak zijn ideaal om te leren surfen op Bali. Ook hier breken de golven op het zand waardoor je nooit een hele harde landing maakt als je van je surfboard valt. Je kunt surfles bij Legian Beach of Seminyak Beach hier van tevoren boeken.


Canggu - Batu Bolong Beach - beginnende surfer tot aan de gemiddelde surfer

Canggu is het bekendste surfersdorpje op Bali. De surfspot recht voor Old Man's in Canggu is dan ook een van de drukst bezochte surfspots. Het is een fijne surfplek om te leren surfen maar ook de gemiddelde surfer kan hier goed terecht. Hoe verder je naar achter peddelt, hoe uitdagender de golven worden. Leren surfen doe je hier voornamelijk op ‘white wash’ (gebroken golven). Ook Echo Beach is een geschikte plek voor de gemiddelde tot ervaren surfer. Een goede privé surfles in Canggu bij Batu Bolong Beach kun je hier boeken.


Kedungu Beach - beginnend tot aan gemiddelde surfer

Op 15 minuten rijden ten noorden van Canggu ligt Kedungu Beach. Bij Kedungu Beach is het een stuk rustiger dan in Canggu en is een fijne surfspot om te leren surfen of om je surf skills te verbeteren. Bij Kedungu Beach vind je een aantal surfscholen waar je les kan nemen en een surfboard kan huren. Ook vind je er een aantal warungs waar je een simpele nasi goreng kan eten na je surfsessie!Yeh Gangga - gemiddeld tot ervaren surfer

Als je op zoek bent naar een rustige surfspot en ben je een gemiddelde surfer? Dan is Yeh Gangga dé plek om naartoe te gaan. Het is zeker geen geheime surfspot, maar zelfs op een goede dag hoef je deze surfspot niet met tientallen mede-surfers te delen. Yeh Gangga ligt op 15 minuten rijden van Kedungu Beach. Bij Yeh Gangga staan een aantal warungs waar je een surfboard kan huren.


Op zoek naar de leukste verblijven tijdens je surf trips? In de blog: 'Waar te verblijven op Bali' lees je al onze favoriete hotels en guesthouses op Bali.


Padang Padang Beach - van beginnend tot aan ervaren surfer

Bij Padang Padang Beach liggen meerdere surfspots voor verschillende niveaus. Zo kun je als beginnend surfer goed terecht bij ‘Baby Padang’. Voor de ervaren surfers is Padang Padang dé place-to-be.


Pantai Dreamland - beginnend tot aan gemiddelde surfer

Pantai Dreamland is een prachtig strand waar je ook nog eens ontzettend goede golven kan surfen. Dreamland Beach heeft verschillende surfspots waar zowel de beginnende surfer als de gemiddelde surfer goed overweg kan! Op Pantai Dreamland vind je een aantal warungs waar je een surfles kan nemen of een surfboard kan huren.


Bingin Beach - ervaren surfer 

Bingin Beach is een gezellig strand in Uluwatu waar ook nog eens fantastische golven staan. Op een goede dag kunnen de ervaren surfers goed terecht om hier 'barrels' te surfen. Voor deze surfspot is ervaring vereist omdat de golven breken op scherp en ondiep koraal.Suluban Beach - ervaren surfer

Een van de beste surfplekken op Bali voor de ervaren surfer is Suluban Beach. Golven van drie meter hoog zijn hier geen uitzondering en daarom is Suluban Beach ook vaak het toneel van bekende surf toernooien waar surfers van over de hele wereld aan meedoen. Suluban Beach is ook een gezellige plek om een middagje te chillen en om met een biertje in je hand te kijken hoe de pro’s te werk gaan! 


En dit is nog maar een handjevol surfspots die op Bali te vinden zijn. Zo kun je in Jimbaran een bootje regelen om te surfen bij de surfspots in de buurt van het vliegveld. In het noordwesten van Bali vind je ook nog een aantal fantastische surfspots zoals bijvoorbeeld Medewi.


Meer weten over Bali? Op Instagram delen we dagelijks al onze tips en heel veel reisinspiratie.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page