top of page

Dit zijn al de bezienswaardigheden in het Komodo National Park

Het Komodo National Park bij het Indonesische eiland Flores bezoek je natuurlijk om de indrukwekkende komodovaraan te zien. De komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld en is alleen hier nog in het wild te aanschouwen. Naast Komodo Island en Rinca Island, de eilanden waar de komodovaranen in het wild leven, bestaat het Komodo National Park uit veel meer bezienswaardigheden. In deze blog lees je welke bezienswaardigheden dat zijn en waarom jij deze bezocht wilt hebben!


Komodo National Park - bezienswaardigheden - zandbank - Ongekende Weg

Over het Komodo National Park

Het Komodo National Park ligt in de provincie Oost-Nusa Tenggara voor de kust van het Indonesische eiland Flores. Het National Park bestaat uit de drie grote eilanden Komodo, Rinca en Padar en tientallen kleinere eilanden. De bekendste reden om het Komodo National Park te bezoeken, is om de komodovaraan te spotten. Tijdens een bezoek aan Komodo Island ga je samen met twee guides op pad om deze enorme hagedissen te bewonderen. Het Komodo National Park staat daarnaast ook bekend als een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld.


Pink Beach

Het roze strand in het Komodo National Park wil je met je eigen ogen gezien hebben. Het roze strand wordt gevormd door rood pigment op koraal dat zich vermengt met het witte strand. Tijdens een trip door het Komodo National Park bezoek je gegarandeerd Pink Beach!Manta Point

Snorkelen bij Manta Point is absoluut een onvergetelijke ervaring. Op deze plek is de kans erg groot dat er enorme manta roggen voorbij zwemmen. Spring met je snorkel uit de boot en aanschouw hoe deze magische dieren door het water glijden!


Kelor Island

Kelor Island is een klein maar niet te missen eiland. Op het eiland ligt een heuvel en na een korte klim van ongeveer 15 minuten sta je aan de top. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het helderblauwe water, witte stranden en de indrukwekkende omgeving.


Padar Island

Naast Komodo eiland is Padar Island een van de bekendste bezienswaardigheden. Padar Island kun je kennen van het uitzichtpunt op de drie stranden die allemaal een andere kleur hebben: zwart, wit en roze. Als je een meerdaagse tour door het Komodo National Park maakt,  bekijk je de zonsopkomst op Padar Island. Als je een dagtrip maakt vanuit Labuan Bajo, bezoek je Padar Island ergens op de dag.


Komodo National Park - bezienswaardigheden - Padar Island - Flores - Ongekende Weg

Taka Makassar Sand Bank

Midden in het nationale park ligt een prachtige zandbank. Ook hier is het zand rozig maar lang niet zo roze als op Pink Beach. Er is niet bijzonder veel te doen op de Taka Makassar Sand Bank maar als je in het bezit bent van een drone, kun je hier waanzinnige beelden maken!


Let op: als je wilt drone vliegen in het Komodo National Park heb je officieel een permit nodig en deze kost 1.000.000 IDR. Deze kun je zelf aanvragen bij Balai Taman Nasional Komodo maar kun je ook van tevoren laten regelen via je hotel of organisatie waarmee je een boottour gaat maken.


Palau Kalong

Letterlijk vertaald betekent Palau Kalong: ‘het eiland van de vleerhond’. Op Kalong Island leven duizenden vleerhonden die tegen zonsondergang het eiland af vliegen om op zoek te gaan naar eten. Vanuit de boot geeft dit een spectaculair plaatje!


De boot trip door het Komodo National Park

Vanuit Labuan Bajo zijn er verschillende aanbieders van een dagtrip of meerdaagse trip door het Komodo National Park. Een dagtrip vanuit Labuan Bajo kun je hier boeken. Meerdaagse trips van één of twee nachten zijn er in verschillende prijsklassen. Zo heb je meerdaagse tours op een backpackers budget maar zijn er ook meer dan genoeg luxere opties te vinden.Veel reizigers kiezen er voor om de vier dagen, drie nachten boottrip te maken van Lombok naar Flores. Tijdens deze trip bezoek je onderweg naar het Komodo National Park verschillende onbewoonde eilanden en snorkel spots. In het Komodo National Park ga je naar Komodo Island, Pink Beach, Manta Point en Padar Island. In onze gratis te downloaden mini-guide voor Flores lees je alles over deze boottocht van Lombok naar Flores en veel meer handige informatie over dit Indonesische eiland.Hoe kom je in Labuan Bajo?

Labuan Bajo is de ideale uitvalsbasis om het Komodo National Park te bezoeken. Vanuit Bali gaan er dagelijks directe vluchten naar Labuan Bajo. Ook vanuit Jakarta kun je rechtstreeks naar Flores vliegen. Vanuit Lombok kun je de meerdaagse boottrip maken met als eindbestemming Labuan Bajo. 


Ga je meer van Flores ontdekken? Al onze tips, favoriete verblijven op Flores en de ideale reisroute voor 10 dagen lees je op onze blog


Op Instagram kun je al onze reisavonturen volgen en delen we dagelijks heel veel reisinspiratie!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page