top of page

Battambang, Cambodja: Top dingen om te zien en doen!

In het westen van Cambodja ligt de stad Battambang. Battambang is de op een na grootste stad van Cambodja maar wordt door veel reizigers overgeslagen als bestemming. Toch zijn er in Battambang een aantal unieke activiteiten en bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te zien. Huur bijvoorbeeld een fiets of scooter en ontdek de omgeving van Battambang, maak een ritje op de Bamboo Train en aanschouw de miljoenen vleermuizen bij de Bat Caves. Alle tips en bezienswaardigheden die je niet mag missen in Battambang lees je hier!Maak een ritje met de beroemde bamboo train

Een van de meest bekende en leukste activiteiten van Battambang is een ritje maken met de bamboo train. Na de oorlog in Cambodja waren veel wegen door de Rode Khmer vernietigd en moesten de Cambodjanen andere manieren bedenken om zichzelf te vervoeren. Ze maakten kleine karretjes die over de spoorwegen konden rijden. In het Khmer (de Cambodjaanse taal) worden deze karretjes ‘’Norry’’ genoemd. Hedendaags worden deze karretjes nog beperkt gebruikt maar kun jij als toerist hier een ritje mee maken. Hiermee raas je op een bamboo karretje dwars door het platteland, een ontzettend leuke ervaring! De spoorwegen worden ook gebruikt door de Cambodjaanse lijndienst en door andere bamboo trains. Bij een tegenligger geldt de regel: het karretje met de minste passagiers moet van het spoor af. Het karretje wordt van het spoor getild zodat de tegenligger kan passeren. Een ritje met de bamboo train kost ongeveer 5 dollar per persoon.


Bezoek de Killing Caves Phnom Sampeau

Op ongeveer 25 minuten rijden van Battambang liggen de Killing Caves Phnom Sampeau. Tijdens het regime van de Rode Khmer zijn hier duizenden mensen gemarteld en geëxecuteerd waarna ze vervolgens de grotten in werden gegooid. Terwijl je door de grotten wandelt, zie je altaren, kunstwerken en boeddhabeelden als herdenking aan deze vreselijke tijd.


Bekijk de miljoenen vleermuizen bij Bat Cave

Aan de andere kant van de Killing Caves ligt de Bat Cave. Hier leven miljoenen vleermuizen die iedere dag de grot verlaten om op zoek te gaan naar eten. Het is een waar spektakel om deze miljoenen vleermuizen te zien vertrekken uit de grot! De vleermuizen verlaten de grot net iets voor zonsondergang dus zorg dat je voor deze tijd een plekje hebt bemachtigd om dit te aanschouwen!


Een bezoek aan de Killing Caves Phnom Sampeau en Bat Cave zijn goed te combineren! Het makkelijkste is om een tuk tuk driver te regelen vanuit Battambang of om deze van tevoren te regelen.


Battambang - Cambodja - Ongekende Weg - Bat Cave

Volg een kookworkshop bij Nary Kitchen

Wil je alles weten over de Cambodjaanse keuken en ook zelf gerechten kunnen bereiden? Volg dan zeker een kookworkshop bij Nary Kitchen in Battambang. Tijdens deze kookworkshop leer je de allerlekkerste gerechten maken die je daarna natuurlijk zelf gaat opeten! Tijdens deze kookcursus ga je eerst je ingrediënten kopen op de lokale markt en ga je deze daarna zelf bereiden tot overheerlijke gerechten. Naderhand krijg je ook de recepten mee zodat je hier thuis ook mee aan de gang kan!Onze favoriete verblijven in Battambang

La Villa is een prachtig hotel in een oud Frans koloniaal pand en ingericht volgens de oude Franse stijl. Het ligt op loopafstand van het centrum en beschikt over een prachtig zwembad!

Als je op zoek bent naar een leuk sociaal hostel in Battambang dan is THE PLACE Hostel & Rooftop Bar een dikke aanrader! Je kunt hier kiezen voor een kamer op een slaapzaal of een privékamer. Zoals de naam al doet vermoeden, zit hier een leuke rooftop bar bij waar je in de avond gezellig wat kunt drinken.


Hoe kom je in Battambang?

De meeste mensen bezoeken Battambang vanuit Siem Reap. Via 12go boek je eenvoudig ticket voor de bus die er ongeveer 6 uur over doet. Ook kun je er voor kiezen om met de boot van Siem Reap naar Battambang te reizen. Deze tocht duurt ongeveer 7 uur. Wij bezochten Cambodja in het droge seizoen en toen stond het water te laag om met de boot te gaan. Het schijnt echter een prachtige route te zijn om op deze manier van Siem Reap naar Battambang te reizen.


Vanuit de hoofdstad Phnom Penh is het ook ongeveer 6 uur rijden naar Battambang. Tickets voor deze bus koop je eenvoudig van tevoren via 12go.


Wil je meer weten over Cambodja? Op onze Ongekend Handige blog lees je alles wat je moet weten voordat je naar Cambodja gaat. De leukste verblijven in Cambodja lees je hier!Comentarios


bottom of page