top of page

Wat te doen op Bali als het regent? De leukste overdekte activiteiten!

Natuurlijk gaan we ervan uit dat je tijdens je rondreis door Bali kunt genieten van een stralend zonnetje, strakblauwe lucht en heerlijke temperaturen. Toch is en blijft Bali een tropisch eiland en is de kans groot dat er ergens tijdens je vakantie regen gaat vallen. In dat geval is het handig om te weten wat je allemaal op Bali kan ondernemen als het met bakken uit de lucht komt. Daarom hebben wij in deze blog de leukste activiteiten op Bali als het regent voor je op een rijtje gezet!


Pottenbakken bij Nusa Clay Club

Een toffe activiteiten op Bali als het regent is pottenbakken bij Nusa Clay Club. De Nusa Clay Club zit in Canggu en tijdens de les leer je de fijne kneepjes van het vak pottenbakken. Je kiest zelf wat je wilt maken en je mag jouw eigen creatie ook mee naar huis nemen. Naast een super toffe activiteit heb je ook nog eens een uniek souvenir! 


Tip: doe het pottenbakken uiterlijk twee weken voordat je naar huis gaat. Jouw kopje, bakje of schaaltje heeft namelijk twee weken nodig om te drogen en anders kun je deze niet mee naar huis nemen.



Ga een potje bowlen bij Strike Bowling

Als het regent en je verblijft in de buurt van Canggu, kun je bij Strike Bowling een potje gaan bowlen. Bij Strike Bowling betaal je per persoon voor een bowlingbaan en is dus ook bij kleinere gezelschappen goed te betalen!


Laat je in de watten leggen in de spa

De allerbeste tips van wat te doen op Bali met regen is toch wel de spa bezoeken. Of je nu in Canggu, Ubud, Uluwatu, Sanur of Sidemen zit: in iedere plaats kun je wel een spa vinden waar je even heerlijk in de watten gelegd kan worden.


Speel een potje padel

Als je op zoek bent naar een leuke, sociale en fysieke activiteit kun je medereizigers optrommelen om een potje te gaan padellen. In en rondom Canggu, Ubud en Uluwatu vind je meerdere padelbanen waar je een potje kan spelen!



Ga naar de bioscoop op Bali

Een regenachtige, druiligere dag is ideaal om een film te kijken in de bioscoop. De Cinema XXI Beachwalk is onder toeristen de bekendste bioscoop, omdat ze hier vaak Hollywood films draaien.


Shoppen in een van de winkelcentra

Op Bali vind je een aantal shopping malls waar je heel goed terecht kunt als het regent. Op Bali zijn Beachwalk Shopping Center en Living World Denpasar twee van onze favoriete winkelcentra!



Potje poolen bij Brooklyn Billiards Bali

Een van de activiteiten die je kan doen op Bali als het regent is een potje poolen bij Brooklyn Billiards Bali in Canggu. Dit is overigens niet een of andere foute tent met pooltafels maar een nette, chique plek waar je ook heerlijke cocktails kunt drinken. Absoluut een aanrader!


Volg een kookklas op Bali

Een activiteit die je absoluut niet mag overslaan als je op Bali bent - en zeker niet als het regent- is het volgen van een kookklas. Tijdens een kookles leer je verschillende Balinese gerechten te maken die je daarna natuurlijk zelf gaat opeten. Wat ons betreft de beste manier om kennis te maken met de Balinese keuken. Een goede, leuke en bovenal leerzame kookklas is deze van Bali Farm Cooking School.



Wat is de beste reistijd voor Bali?

Indonesië kent eigenlijk maar twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van april tot en met september. Tijdens deze maanden is de kans op neerslag het kleinst maar ook in het droogseizoen is een tropische bui niet uitgesloten. Oktober tot en met maart is het regenseizoen. Tijdens deze maanden is het verstandig om een paraplu of regenponcho mee te nemen als je er op uit gaat. Gelukkig zijn buien vaak kort maar heftig en regent het zelden uren of dagen aan een stuk. Toch zijn in het regenseizoen deze tips voor Bali als het regent geen overbodige luxe! 


Wist je dat als je jouw verblijf op Bali boekt via deze booking.com link, wij daar een kleine bijdrage voor krijgen en jou dit niets extra kost! Win-win! Zo kunnen wij jullie blijven voorzien van de leukste tips en heel veel reisinspiratie. 


Staat een vakantie naar Bali op de planning? Op onze blog hebben we al onze reistips en heel veel inspiratie gedeeld! Op Instagram kun je al onze reisavonturen volgen!



bottom of page