top of page

Wat te doen in Singapore? Onze tips & handige informatie!

Singapore wordt ook wel ‘de stad in een tuin’ genoemd en dat is niet voor niets zo. Enorme futuristische wolkenkrabbers worden afgewisseld met groene parken in deze waanzinnige stad. De stad is schoon, goed georganiseerd en zit vol met prachtige bezienswaardigheden. Plan zeker 2 tot 3 volle dagen om alles van deze moderne stad te ontdekken. In deze blog lees je onze tips voor Singapore, de leukste activiteiten en bezienswaardigheden en handige informatie zodat jij niets mist!


Singapore - Tips - Handige informatie - Ongekende Weg

Waar te verblijven in Singapore?

Wanderlust by The Unlimited Collection is een fantastische hotel tip in Singapore. Het hotel ligt in de wijk Little India en het metro- en busstation ligt op 2 minuten lopen. De perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken!

KeSa House is een modern boetiek hotel met prachtige kamers in het gezellige Chinatown. 

Bij Jyu Capsule Hotel slaap je in een betaalbaar capsule hotel bij Clarke Quay, in het centrum van Singapore.


Vervoer in Singapore

De stad Singapore ontdek je het beste met het openbaar vervoer en de benenwagen. Het openbaar vervoer is ontzettend goed geregeld met hele goede bus- en metroverbindingen naar alle leuke plekken in de stad. Je hoeft geen kaartjes of speciale pas aan te schaffen om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Singapore. In- en uitchecken doe je namelijk gewoon met je creditcard. Wij gebruiken hiervoor een creditcard van Revolut. Er wordt in Singapore overal geadverteerd met een speciale ‘toeristenpas’ waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Wij namen 4 tot 6 keer per dag de metro en waren veel goedkoper uit met los in- en uitchecken dan deze toeristenpas. 


Tip: als je maar één creditcard hebt en je bent met z’n tweeën, dan kan de een in- en uitchecken met de fysieke pas en de andere met Apple Pay.


Ontdek Singapore met een fietstour

Een van de leukste activiteiten in Singapore om de stad te leren kennen is het doen van een fietstour. Doe een fietstour op de eerste volle dag dat je in Singapore bent: zo weet je meteen welke plekken je leuk vindt om later nog eens rustig te ontdekken. Een ontzettend leuke fietstour door Singapore maak je met Let’s Go Tour Singapore. Tijdens de 4 uur durende fietstour met gids leer je van alles over de stad, de geschiedenis van Singapore, de cultuur en veel meer! Je kunt je fietstour bij Let’s Go Tour Singapore hier boeken.



Ga eten bij een van de Hawker Centres

Door de stad heen vind je tientallen Hawker Centres. Dit zijn door de overheid gereguleerde foodmarkets waar je heel betaalbaar, onwijs lekker kan eten. Ga zeker eens langs bij een van deze Hawker Centres: 


Lau Pa Sat. Dit is het bekendste Hawker Centre van Singapore en ligt midden in het financiële district van de stad. Hier vind je ook de beroemde satay street: verschillende kraampjes die beweren de beste satay van de stad te verkopen. Van betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de satay bij kraampje 8 het allerbeste is!

Newton Food Centre. Als je Emerald Hill en Orchard Road gaat ontdekken is Newton Food Centre een uitstekende stop voor lunch! Maxwell Food Centre. Dit Hawker Centre ligt midden in Chinatown. Ga hier zeker op zoek naar een Hainanese chicken rice!


Eten bij de Hawker Centres is ook meteen onze restaurant tip in Singapore. Je vindt hier namelijk gerechten uit verschillende keukens voor betaalbare prijzen. Als je gaat eten in een restaurant betaal je al gauw Nederlandse prijzen.


Aanschouw Gardens by the Bay

Een van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van Singapore is natuurlijk Gardens by the Bay, het indrukwekkende natuurpark achter het Marina Bay Sands Hotel. Iedere avond om 19:45 uur en 20:45 uur kun je bij Supertree Grove de iconische lichtshow bewonderen. De entree bij Gardens by Bay is gratis. Er zijn wel een aantal betaalde attracties in Gardens by the Bay zoals het Cloud Forest en de Flower Dome. Ga ook zeker eens overdag terug om Gardens by the Bay te ontdekken. De tuinen zijn fantastisch om doorheen te lopen en je hebt ook nog eens prachtig uitzicht over de stad!



Bezoek de licht- en watershow bij Marina Bay Sands Hotel

Aan de andere kant van Marina Bay Sands Hotel, aan de kant van het water, wordt iedere dag een licht- en watershow gehouden bij Event Plaza. Van zondag tot en met donderdag is deze show om 20:00 uur en 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag is er nog eentje extra om 22:00 uur.


Marina Bay Sands Hotel - show - Activiteiten - Wat te doen in Singapore - Ongekende Weg

Ga shoppen op Orchard Road

Orchard Road is het grootste, bekendste winkeldistrict van Singapore. Hier vind je alle grote internationale merken verzameld op een 2,5 kilometer lange winkelstraat. Als je nog wilt shoppen is dit de plek in Singapore om dat te doen. Ook al heb je niets nodig, dan is een bezoek aan een van de enorme winkelcentra op Orchard Road absoluut de moeite waard!


Wandel door Emerald Hill

In een zijstraat van de drukke Orchard Road ligt Emerald Hill. Emerald Hill is een wijk met prachtige huizen gebouwd volgens de Chinese barokke stijl.


Ontdek de verschillende wijken in Singapore

Voordat Singapore een onafhankelijk land werd, is het voor een lange tijd een Britse kolonie geweest. In Singapore leven al jaren mensen met verschillende afkomsten en de Britse overheid wilde voorkomen dat ze zich zouden verenigen om vervolgens in opstand te komen. De Britse overheid besloot vervolgens om mensen van dezelfde afkomst bij elkaar te huisvesten. Hedendaags zijn deze verschillende wijken nog steeds zichtbaar in Singapore. Wandel door Little India en bezoek de hindoeïstische tempel Sri Veeramakaliamman, ontdek het gezellige Chinatown en ga zeker naar Kampong Glam! Singapore heeft daarnaast nog veel meer leuken wijken om te bezoeken. In deze blog lees je alles over de verschillende wijken van de stad!



Kampong Glam

De wijk Kampong Glam is zowel op de dag als in de avond ontzettend leuk om te bezoeken. Wandel over Bussorah Street en aanschouw de prachtige Sultanmoskee. Eén straat na Bussorah Street ligt Haji Lane: dé plek om in de avond wat te gaan drinken! Deze gezellige straat zit vol leuke restaurants en barretjes met overal (live) muziek!


Aanschouw de Jewel op Changi Airport

Op Changi Airport, het vliegveld van Singapore, kun je de iconische indoor waterval aanschouwen. De hal waarin deze staat is ook echt waanzinnig mooi en dit wil je echt met eigen ogen gezien hebben. De Jewel waterval ligt in terminal 1 en is lopend te bereiken vanaf terminal 2 en 3. Als je vliegt vanaf terminal 4 dan kun je een shuttlebus nemen naar terminal 1.



Wil je al onze reisavonturen op de voet volgen? Op Instagram delen we heel veel tips en reis inspiratie.


Ben je aan het reizen door Zuidoost Azië? Lees dan op onze blog de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en onze favoriete hotspots van verschillende bestemmingen! Wist je dat we je eeuwig dankbaar zijn als je jouw accommodaties boekt via deze Booking.com link? Dit zorgt er namelijk voor dat wij een klein bedrag krijgen terwijl jij hier niets van merkt: win-win! Zo kunnen wij jullie blijven voorzien van handige reistips en inspiratie!



bottom of page