top of page

Wat kost backpacken in Mexico?

Mexico is een fantastisch, veelzijdig land om te ontdekken. Mexico is geschikt voor verschillende type vakanties. Zo kun je gemakkelijk in twee tot drie weken alle leukste dingen bezoeken in de Mexicaanse staten Yucatán en Quintana Roo. Reis je verder door naar het westen? Dan kun je gemakkelijk twee tot drie maanden door Mexico reizen. Ben je van plan om te gaan reizen door Mexico dan ben je vast ook benieuwd welke kosten hier bij komen kijken. In deze blog vertellen we je wat voor budget je nodig hebt om door Mexico te reizen!


Kosten backpacken Mexico - Ongekende Weg

Backpacken in Mexico

Mexico is van Midden-Amerika een van de goedkoopste landen om te reizen. De prijzen van dagelijkse producten, accommodaties of streetfood liggen wat hoger in de toeristische staten Yucatán en Quintana Roo. Hoe verder je het binnenland in reist, hoe goedkoper het wordt.

Allereerst ligt het aan jezelf hoe duur je een reis door Mexico wil maken. Slaap je in luxe hotels, eet je iedere avond in een restaurant en ga je graag naar beachclubs? Dan is je reis natuurlijk een stuk duurder dan op het moment dat je slaapt in een hostel, je eten haalt bij een streetfoodkraampje en een biertje koopt in de supermarkt. Wij sliepen zelf altijd in een privékamer in een hostel of in een appartement, kookten af en toe zelf ons avondeten en maakte bijna iedere dag zelf ontbijt. Hieronder lees je wat je qua kosten kan verwachten in Mexico.


Hotels, hostels en appartementen in Mexico

Als je slaapt in een hostel met een bed op een slaapzaal betaal je ongeveer €10 tot €20 per persoon per nacht. Een privékamer in een hostel kost ongeveer €25 tot €35 per nacht en dit betaal je ook ongeveer voor een appartement. Een hotelkamer kost al snel boven de €60 per nacht. Je leest hier al onze favoriete verblijven in Mexico!

Deze prijzen zijn gemiddeld en verschillen per locatie. Zo zijn verblijven in plaatsen als Cancún en Tulum duurder dan minder toeristische plaatsen.

Excursies, tours en entrees in Mexico

Reken op ongeveer €30 tot €40 per persoon als je een georganiseerde dagtrip gaat maken. De entree van een cenote varieert van €2 per persoon tot soms wel €20 per persoon. De entree van Chichén Itzá is €32 per persoon. Een tourguide bij Chichén Itzá kost -afhankelijk van de groepsgrootte- €10 per persoon.


Vervoer

In Mexico zijn er verschillende manieren van vervoer om je van A naar B te brengen. Voor een privé taxi betaal je ongeveer €60 tot €75 per uur. ADO is de bekendste busmaatschappij in Mexico die tussen vrijwel alle steden die je wilt bezoeken een verbinding heeft. ADO is een fijne, comfortabele en bovenal budgetvriendelijke manier om jezelf te vervoeren. Je betaald bijvoorbeeld voor een busrit van 10 tot 12 uur ongeveer €15 tot €20 per persoon. In en tussen steden die wat dichterbij elkaar liggen rijden ook colectivo’s. Dit zijn busjes die een vaste route rijden die je kan aanhouden om in te stappen. Een ritje van een uur in een colectivo kost je ongeveer €2 tot €4 per persoon. Wil je langere afstanden reizen? Dan kun je ook kiezen voor een binnenlandse vlucht. Gemiddeld kost een binnenlandse vlucht tussen de €50 en €80 per persoon enkele reis.

Maaltijden in Mexico

Als je gaat eten bij een streetfoodkraampje betaal je ongeveer €3 voor een avondmaaltijd. Eten in een lokaal restaurant doe je voor ongeveer €7. Eten in Westerse restaurants of wat luxer restaurants kost al gauw €15 tot €20 per maaltijd. Een ontbijt of lunch buiten de deur kost je gemiddeld rond de €5 tot €8. Groenten, fruit, vlees en zuivel zijn in Mexico goed betaalbaar. Hierdoor is het een stuk goedkoper om zelf je eten klaar te maken.


Wat kost reizen in Mexico?

Als je een budgetreiziger bent die iedere nacht op een slaapzaal slaapt in een hostel, ontbijt en/of lunch zelf klaarmaakt en vaak eet bij streetfoodkraampjes dan kun je prima leven van €30 per dag. Reis je samen met je partner en slaap je in een privékamer of appartement, eet je afwisselend streetfood, in een lokaal restaurant en af en toe in een luxer restaurant? Dan ben je gemiddeld tussen de €40 en €50 per persoon per dag kwijt. Wil je in luxere hotels slapen, vaker duurder uiteten en doe je meer tours en dagtrips? Dan ben je al snel tussen de €80 en €100 per persoon per dag kwijt.

In Mexico reisden wij met een dag budget van €60 tot €80 per dag met z’n tweeën. Wij reisden altijd met het openbaar vervoer, probeerden zoveel mogelijk op eigen houtje te doen, dronken af en toe een drankje buiten de deur, aten voornamelijk bij lokale restaurants en streetfoodkraampjes en sliepen elke avond in een privékamer in een hostel of in een appartement. Dit dag budget is exclusief vliegtickets.


Staat een vakantie of reis naar Mexico op jouw planning? Om jou goed op weg te helpen met de ideale reisroute, de handigste reistips, de inpaklijst en onze favoriete eet-en drinkhotspots vind je hier al onze blog posts!Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page