top of page

Welk visum heb ik nodig voor Indonesië? Alle info op een rijtje!

Als je bijvoorbeeld naar Java, Lombok of Bali op vakantie gaat, heb je een visum voor Indonesië nodig. Welk visum je nodig hebt, ligt aan hoelang je in Indonesië wilt blijven. In dit artikel hebben we alle informatie omtrent het visum voor Indonesië voor je op een rijtje gezet. Lees hier alles over het visum bij aankomst, het e-visum hoelang je met welk visum mag blijven in Indonesië, waar je deze aanvraagt en veel meer!
Minder dan 30 dagen naar Indonesië

Ga je op vakantie naar Indonesië en ga je korter dan 30 dagen? Dan heb je een Visum on Arrival (VOA) nodig. Deze kun je online aanvragen via de officiële website van de Indonesische immigratie of kun je bij aankomst op de luchthaven kopen. Het voordeel van je VOA van tevoren kopen is dat je niet in de rij hoeft te staan na je lange reis naar Indonesië. Je E-VOA ontvang je meteen per e-mail. Met een Visum on Arrival mag je maximaal 30 dagen in Indonesië blijven. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn om Indonesië binnen te komen. Het Visum on Arrival kost ongeveer €30,00. Als je deze bij aankomst koopt, kun je deze betalen in euro. Het eventuele wisselgeld krijg je in Indonesische roepia (IDR). 


Voordat je incheckt bij vertrek of bij aankomst op het vliegveld in Indonesië wordt vaak gevraagd naar een uitreisticket. Heb je deze nog niet omdat je niet weet wat je volgende reisplannen zijn? Koop dan hier een uitreisticket via Onward TicketHier koop je een legitiem uitreisticket dat automatisch na 48 uur voor je wordt geannuleerd.


 

Tussen de 31 en 60 dagen naar Indonesië

Wil je langer dan 30 dagen tot maximaal 60 dagen op vakantie naar Indonesië? Dan zijn er twee opties. De eerste mogelijkheid is om voor een Visum on Arrival (VOA) te gaan. Deze kun je op het vliegveld kopen of online aanvragen via de officiële website van de Indonesische immigratie. Een VOA kun je één keer met 30 dagen verlengen. Dit verlengen kun je zelf doen of via een agent. Zelf doen is goedkoper, maar hiervoor moet je wel drie keer langs de immigratie. Als je het visum verlengt via een agent, hoef je maar één keer langs de immigratie. Ook hierbij geldt dat je paspoort minstens zes maanden geldig moet zijn.

De tweede optie is een Tourist Single Entry Visitor Visa. Met dit visum mag je tot 60 dagen in Indonesië blijven. Het voordeel ten opzichte van een VOA is dat je dit visum niet tussendoor hoeft te verlengen. Je vraagt een Tourist Single Entry Visitor Visa aan via de officiële website van de Indonesische immigratie.


Kijk goed na of de datum van je terugvlucht uitkomt met je visum. De boete voor overstay (de dagen die je langer in Indonesië blijft dan je visum toelaat) is 1.000.000 IDR per dag. Deze boete moet contant op het vliegveld betaald worden. De dag van aankomst telt al als dag 1 van je visum.


 

Tussen de 61 en 180 dagen naar Indonesië

Wil je langer dan 60 dagen aaneengesloten in Indonesië blijven? Vraag dan een B211A visum aan. Dit kan via de Indonesische ambassade in Den Haag of via een agent in Indonesië. Met een B211A visum mag je 3 x 60 dagen in Indonesië blijven. In totaal kun je dus 180 dagen aaneengesloten in Indonesië blijven. Om de 60 dagen moet je het B211A visum laten verlengen. Dit doe je ook via een agent.


Als je niet per se aaneengesloten in Indonesië wilt blijven, kun je na 60 dagen een visum run doen naar bijvoorbeeld Singapore of Maleisië. Als je weer terug naar Indonesië vliegt kom je weer in aanmerking voor een Visum on Arrival die je één keer met 30 dagen kan verlengen.


 

Langer dan 180 dagen naar Indonesië

Als je langer dan 180 dagen aaneengesloten in Indonesië wilt blijven dan heb je een ITAS nodig. Een ITAS vraag je ook aan via een agent in Indonesië. Ook kun je gaan voor een nieuw B211A visum van 3 x 60 dagen. Om een nieuw B211A visum aan te vragen moet je wel eerst Indonesië verlaten.


 

Bezoek je tijdens je vakantie naar Indonesië Bali? Houd er dan rekening mee dat je voor Bali sinds februari 2024 een toeristenbelasting betaalt. Je leest alles over de toeristenbelasting voor Bali in deze blog.


Ga goed georganiseerd op reis met de leren Ongekende Weg paspoorthoes!


Wil je goed voorbereid op vakantie naar Indonesië gaan? Onze blog staat vol met handige tips en heel veel reisinspiratie voor Sumatra, Java, Bali, Lombok, de Gili eilanden en Flores. Ook lees je hier al onze reisroutes door Indonesië. 

Wil je onze reis op de voet volgen? Op Instagram delen we dagelijks al onze reisavonturen!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page