top of page

Verken het betoverende Kintamani op Bali!

In het noordoosten van Bali ligt het plaatsje Kintamani. Kintamani ligt aan de rand van de indrukwekkende vulkaan Mount Batur en aan het magische Lake Batur. Veel mensen kennen Kintamani alleen van Mount Batur en slaan een bezoek aan het dorp en de regio over. Voor een écht authentieke ervaring op Bali raden we je aan hier zeker 1 à 2 nachten te verblijven! De leukste activiteiten in Kintamani en omgeving lees je hier!


In Kintamani is het een stuk koeler dan in andere plaatsen op Bali. In de ochtend en als de zon onder is koelt het flink af. Neem zeker een trui en/of lange broek mee als je in Kintamani verblijft. Overdag is de temperatuur erg aangenaam.


Bekijk de zonsopgang bij Sukawana Sunrise Spot

Rondom Kintamani zijn er verschillende plekken te vinden waar je een waanzinnige zonsopgang kan bekijken. Bij een heldere lucht zie je met zonsopgang Mount Batur, Mount Agung en zelfs Mount Rinjani (Lombok) liggen!

Het beklimmen van Gunung Batur oftewel Mount Batur zelf is ook een zeer populaire activiteit. Vanuit bijna alle toeristische plaatsen op Bali worden tours aangeboden waarbij je midden in de nacht Mount Batur trotseert. Over het beklimmen van de vulkaan hoor je wisselende verhalen: het mooie uitzicht is fantastisch, daarentegen is het vaak erg druk. Het bekijken van de zonsopgang vanaf Sukawana Sunrise Spot vinden wij een erg goed alternatief voor een fantastisch uitzicht, ook als je wegens fysieke redenen Mt Batur niet kan beklimmen.


Kintamani op Bali - Mount Batur - Vulkaan - Zonsopgang - Ongekende Weg

Bezoek het ‘maanlandschap’ rondom Mount Batur

Rondom de vulkaan ligt een enorm groot gebied vol met zwarte lava. Zoek op Google Maps op ‘Black Lava’ en je zult twee locaties vinden waar je dit maanachtige landschap kan zien. Absoluut de moeite waard hier doorheen te wandelen!


Ontdek een van de grootste tempels op Bali

Wat verder de bergen in vind je de hindoeïstische tempel Pura Ulun Danu Batur. Deze tempel is gewijd aan de godin van het water: Dewi Danu. Het is een van de grootste en belangrijkste tempelcomplexen op Bali. Bezoek Pura Ulun Danu Batur bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat in de middag voor de beste ervaring. Het is net of je door een schilderij wandelt!


Ga koffie drinken met een waanzinnig uitzicht

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Kintamani is natuurlijk Mount Batur en het naastgelegen Lake Batur. Stop eens Ritatkala Café of AKASA Specialty Coffee voor een heerlijke kop koffie met een waanzinnig uitzicht over de omgeving!Tip: neem voldoende cash mee als je in Kintamani verblijft! Er zijn hier (nog) bijna geen pinautomaten en je betaalt hier nagenoeg overal contant.


Ontdek het authentieke Bali in de omgeving

In en rondom Kintamani vind je het echte authentieke Bali en krijg je een goed beeld van de rituelen, ceremonies en manier van leven. Het beste ontdek je de omgeving van Kintamani per scooter. Je rijdt door dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan en waar mensen nog positief verrast zijn als ze toeristen zien!


De leukste verblijven in Kintamani

Heerlijk back to basic! In het authentieke Kintamani aan de voet van Mt. Batur ligt Batur Lake View. Een back to basic Guest House en een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Elke avond gaat het kampvuur aan en kun je genieten van het geweldige uitzicht.


Een fantastisch verblijf in Kintamani is Batur Cliff Panorama. Met een geweldig uitzicht over Mount Agung, Mount Batur en Lake Batur word jij hier elke dag wakker met een sprookjesachtig uitzicht!Meer weten over Bali? Op Instagram delen we dagelijks onze reisavonturen, tips en bezienswaardigheden van dit fantastische eiland.

Comments


bottom of page