top of page

Inreis checklist en visum Indonesië

Je gaat binnenkort naar Indonesië of je bent je aan het oriënteren om naar Indonesië te gaan. Laat de voorpret maar beginnen! In deze tijd kunnen inreisvoorwaarden snel veranderen. Welke documenten heb ik nodig? Welke maatregelen gelden er? Heb ik een visum nodig? De actuele inreisvoorwaarden van Indonesië lees je hier!


Deze blog is bijgewerkt op 25 februari 2024. Op dit moment zijn deze inreisvoorwaarden van toepassing. Als de inreisvoorwaarden wijzigen, zullen wij deze ook in de blogpost aanpassen.Inreisvoorwaarden Indonesië

Je paspoort moet nog voor minimaal zes maanden geldig zijn op het moment dat je Indonesië binnenkomt. Dit geldt ook voor kinderen die meereizen.


Sinds 14 februari 2024 heeft Bali een toeristenbelasting ingevoerd. Alle buitenlandse toeristen die Bali binnenkomen zijn verplicht een toeristenbelasting van 150.000 IDR (= €9,00) te betalen. Hoe dit precies zit en hoe je de toeristenbelasting voor Bali betaald lees je in deze blog. Voor het reizen naar Indonesië heb je een visum nodig. Nederlanders krijgen bij aankomst een Visa On Arrival (VOA). Hiermee mag je 30 dagen in Indonesië blijven. Hiervoor betaal je 35 USD. Het VOA kun je betalen in andere valuta zolang het maar net zo veel is als 35 USD (=+-€32,75). Het VOA kan één keer verlengd worden met maximaal 30 dagen. Om je VOA te verlengen met 30 dagen betaal je opnieuw 35 USD. Je VOA koop je meteen na aankomst op het vliegveld. De verlenging kun je zelf doen bij een immigratiekantoor of via een agent. Wil je langer dan 2x 30 dagen in Indonesië blijven? Dan moet je een ‘visum run’ naar bijvoorbeeld Singapore of Kuala Lumpur doen. Als je weer terug gaat naar Indonesië kom je weer in aanmerking voor een Visa on Arrival voor 2x 30 dagen. Als je langer dan twee maanden aaneengesloten in Indonesië wilt blijven, moet je van te voren een B211A visa aanvragen. Met een B211A visa mag je 3x 60 dagen aaneengesloten in Indonesië blijven. Een B211A visa kun je aanvragen via de Indonesische Ambassade in Den Haag of bij een agent. Betrouwbare agenten zijn bijvoorbeeld Bali Solve of Bali Visas. Houd er rekening mee dat je niet op een Visa on Arrival kan binnenkomen en daarna kan verlengen met een B211A. Een B211A visa moet je vanuit Nederland voordat je Indonesië binnenkomt geregeld hebben.Sinds 9 juni 2023 zijn alle covid-19 gerelateerde maatregelen komen te vervallen. Er gelden dus geen corona-inreisvoorwaarden meer.


Uitreisticket

Voor vertrek moet je in het bezit zijn van een uitreisticket. Heb je -net als wij- nog geen uitreisticket als je naar Indonesië reist? Koop dan via Onwardticket een 'uitreisticket'. Hier koop je een echt vliegticket dat na 48 uur voor je wordt geannuleerd. Je betaalt hier eenmalig €12 per ticket voor. Dit is helemaal legitiem: als de douane de tickets gaat nakijken zullen ze zien dat jij daadwerkelijk deze vliegtickets hebt gekocht. Na 48 uur worden de tickets automatisch geannuleerd en hoef jij er niet meer naar om te kijken! Koop je Onward Ticket hier. Indonesië staat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken grotendeels op 'code geel'. Check voor vertrek goed hoe je verzekerd bent (zowel zorg- als reisverzekering) zodat je niet voor verrassingen komt te staan; Download voor vertrek de App: Reisapp van Rijksoverheid en maak Indonesië favoriet. Zo blijf je op de hoogte als er zaken veranderen. Hier vind je ook o.a. de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Indonesië.

 

Wil je meer weten over Indonesië? Op Instagram delen we heel veel handige tips, toffe plekken en veel meer!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page