top of page

Drone vliegen in Indonesië: alle regels op een rijtje!

In Indonesië zijn er tientallen -misschien wel honderden- plekken waar je schitterende foto’s en video’s kan maken met een drone. Denk hierbij aan de indrukwekkende Tumpak Sewu waterval op Java, het enorme Lake Toba op Sumatra maar ook drone vliegen op Bali langs de kliffen van Uluwatu of de groene rijstvelden van Ubud is waanzinnig mooi. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de drone regels in Indonesië, waar je rekening mee moet houden, of je een drone moet registeren en meer!


Drone vliegen Indonesië - regels drone - Ongekende Weg

Mag je een drone meenemen naar Indonesië?

Ja, het is geen enkel probleem om een drone mee te nemen naar Indonesië. Houd er rekening mee dat het verplicht is om de drone batterijen in je handbagage te stoppen als je gaat vliegen. We raden je sowieso aan om ook de drone zelf en de controller in je handbagage te stoppen. Dit omdat er niet altijd even voorzichtig wordt omgegaan met ruimbagage tijdens het vliegen.


Moet ik mijn drone registreren in Indonesië?

Indonesië is erg soepel als het gaat om drone vliegen. Zo hoef je jouw drone niet te registreren om te mogen vliegen in Indonesië. Je hebt alleen een vergunning nodig als je drone wilt gaan vliegen in het Komodo National Park bij Flores. Mocht je graag drone willen vliegen in het Komodo National Park, kun je een vergunning aanvragen via de organisatie waarmee je een tour gaat maken. Een vergunning om drone te mogen vliegen in het Komodo National Park kost 1.000.000 IDR.

Let op: er wordt erg streng gecontroleerd op de vergunning in het Komodo National Park, zeker op Padar Island.


Wat zijn de drone regels in Indonesië?

Er gelden wel een aantal regels voor het vliegen van een drone in Indonesië: -Je mag niet hoger dan 150 meter vliegen met je drone in Indonesië; -Je mag niet binnen een straal van 15 kilometer vliegen van een vliegveld; -Je mag tussen zonsopkomst en zonsondergang vliegen; -Je mag je drone niet besturen vanaf een bewegend voertuig;

-Je mag niet boven grote groepen mensen vliegen; 

-Je mag niet vliegen in of boven religieuze plaatsen zoals moskeeën of tempels.


Drone vliegen Indonesië - regels drone - Ongekende Weg

Ga je drone vliegen op Bali? Houd er dan rekening mee dat er in de maanden mei tot en met augustus veel vliegers in de lucht zijn. Deze gaan soms ontzettend hoog en ver weg van waar deze zijn opgelaten, dus houd rekening met de touwtjes als je gaat drone vliegen op Bali!


Staat er een vakantie naar Bali op de planning? Lees dan hier onze favoriete verblijven op Bali. Op onze blog vind je heel veel tips en reisinspiratie voor o.a. Canggu, Ubud, Sidemen, Munduk, Nusa Lembongan en Nusa Penida!


Al onze reisavonturen kun je op Instagram volgen.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page