top of page

Verken de oude hoofdstad van Thailand: Ayutthaya

Ayutthaya, gelegen in het hart van Thailand, is een stad vol met geschiedenis en cultuur. Ooit was het de trotse hoofdstad van het Siamese koninkrijk en nu is het een fascinerende archeologische site en een UNESCO-werelderfgoed. Met zijn indrukwekkende tempels, paleizen en Boeddhabeelden, biedt Ayutthaya een onvergetelijke reis terug in de tijd. Je lees hier de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en tips voor Ayutthaya!


Ayutthaya - Wat Phra Mahathat - Thailand - Ongekende Weg

Ayutthaya ontdek je het beste op de fiets. De stad is niet heel erg groot en de tempels liggen allemaal vrij dicht bij elkaar. Bij bijna ieder verblijf in Ayutthaya kun je fietsen huren. Hier betaal je niet meer dan een paar euro per dag voor. Ook kun je er voor kiezen om een scooter te huren of een rondje langs de tempels te maken met een tuk tuk.

Ook kun je vanuit Bangkok een dagtrip naar Ayutthaya maken om alle highlights te zien. Je boekt een dagtrip vanuit Bangkok via deze link!


Aanschouw de mooiste tempels van Ayutthaya

Verspreid door de stad vind je ontzettend veel prachtige tempels. Hieronder lees je onze favoriete tempels die je wat ons betreft absoluut bezocht moet hebben!Wat Phra Mahathat

Een van de belangrijkste tempels van Ayutthaya is Wat Phra Mahathat omdat hier de heilige relikwieën van Boeddha ondergebracht lagen. Helaas is tijdens een grote brand in 1767 veel verloren gegaan van deze tempel. Ook vind je hier het iconische Boeddha hoofd tussen de wortels van de bodhiboom.


Bezoek tempels en heilige plaatsen in Thailand altijd met respect. Wijs niet je vingers naar Boeddhabeelden. Ga ook nooit met je voeten richting een Boeddhabeeld zitten. Wil je een foto maken met het Boeddhabeeld in de wortels van de bodhiboom? Ga dan gehurkt voor het Boeddhabeeld zitten. Van vrouwen wordt ook verwacht dat zij schouders en knieën bedekt hebben op het moment dat zij tempels of andere heilige plaatsen betreden.


Wat Yai Chai Mongkhon

Wat Yai Chai Mongkhon is een van de meest iconische tempels in Ayutthaya. De tempel is oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en werd in de 16e eeuw gerestaureerd door Koning Naresuan en diende als een belangrijke locatie voor religieuze en koninklijke ceremonies. Een van de meest opvallende kenmerken van de tempel is de enorme stoepa, die boven de tempel uittorent en vanuit bijna elke hoek van de stad te zien is. Bij deze tempel vind je ook een grote, liggende Boeddha.


Tip: Wat Yai Chai Mongkhon kun je het beste bezoeken in de vroege ochtend of laat in de middag. Deze tempel is zowel bij toeristen als bij de Thai erg populair.


Ayutthaya - Tempels - Wat Yai Chai Mongkhon - Thailand - Ongekende Weg

Wat Phra Si Sanphet

Wat Phra Si Sanphet is een prachtige tempel gelegen Ayutthaya. De tempel staat bekend om zijn drie grote pagodes, die prominent op de locatie aanwezig zijn. Deze pagodes werden gebouwd in de 15e eeuw en dienden onder andere als tempel voor de koninklijke familie van Ayutthaya.


Wat Ratchaburana

Wat Ratchaburana is een van de populairste tempels van Ayutthaya. De tempel staat bekend om zijn opvallende architectuur, wat veel weg heeft van de Angkor Wat in Cambodja. Het is aan te raden Wat Ratchaburana in de vroege ochtend of einde middag te ontdekken. Zo vermijd je de grootste groep bezoekers en het heetste moment van de dag.Ga streetfood scoren op de Ayutthaya Night Market

De avondmarkt in Ayutthaya is iedere dag van de week geopend. Je eet hier heerlijk Thaise of Westerse gerechten voor lokale prijzen. Veruit onze favoriete plek om budgetvriendelijk ontzettend lekker te eten!


Onze favoriete hotspots in Ayutthaya

Bij Sheeva Café en Basic Space kun je de lekkerste koffie van de stad drinken. Bij Malakor Kitchen en Coffee Old City kun je ontzettend goed lunchen of avondeten. Voor een budgetvriendelijk diner ga je naar de Ayutthaya Night Market.


Waar te verblijven in Ayutthaya? 

Siri Guesthouse - een basic guesthouse in het centrum van Ayutthaya. Je hebt hier een nette kamer, een gezamenlijk buitenzitje en je kunt hier fietsen huren.


T&N Home Ayutthaya - een ontzettend fijne uitvalsbasis om Ayutthaya te verkennen. Je slaapt hier bij ontzettend lieve eigenaren, hebt een ruime, schone kamer en het ontbijt is inclusief.


Helaas komen olifantenritten in Ayutthaya nog veel voor. Deze olifanten staan de hele dag in de brandende zon en lopen over het hete asfalt met toeristen op hun rug. Het is ontzettend zielig voor deze prachtige dieren en raden dus af dit te doen! Als je een mooi project met olifanten wilt steunen in Thailand kijk dan eens naar onze blog over de Wildlife Friends Foundation in Hua Hin.

Hoe kom je in Ayutthaya?

Ayutthaya ligt op slechts 80 kilometer van Bangkok en is gemakkelijk per trein te bereiken. Vanaf het Krung Thep Aphiwat Central Terminal Station vertrekken dagelijks meerdere treinen naar Ayutthaya. Via deze website kun je de vertrektijden bekijken. Kaartjes voor deze trein koop je op het treinstation zelf en kosten slechts 15 baht (€0,40).


Vanaf Bangkok naar Ayutthaya rijden ook dagelijks minivans. Tickets voor deze minivans koop je eenvoudig van te voren bij 12go.
Comments


bottom of page