top of page

Verken Chiang Rai & omgeving met deze leukste activiteiten en tips!

In het noordoosten van Thailand ligt de stad Chiang Rai. Deze stad wordt vaak door reizigers overgeslagen. Dit terwijl er in de gelijknamige provincie ontzettend veel te doen en te zien is. Je vindt hier prachtige landschappen, een interessante geschiedenis en eindeloze theeplantages. We raden je aan twee tot drie dagen uit te trekken om de omgeving rondom Chiang Rai te ontdekken.


White Temple / witte tempel - Chiang Rai - Ongekende Weg

Breng een bezoek aan Wat Rong Khun - de witte tempel

De kans is groot dat je deze al eens op Instagram bent tegengekomen: de witte tempel Wat Rong Khun. Deze tempel is ontworpen door de bekende Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat en toont met de tempel ‘het pad naar de hemel.’ Je betaalt 100 baht per persoon entree. Het mooiste is om Wat Rong Khun meteen bij openingstijd te bezoeken. Het zonlicht weerkaatst dan erg mooi in de duizenden kleine spiegeltjes op de tempel én je bent de grote stroom toeristen voor. Wat Rong Khun ligt 13 kilometer uit het centrum van Chiang Mai en kun je per scooter of taxi bezoeken. Vanaf het busstation van Chiang Rai vertrekt ook een bus naar de witte tempel. Deze kost 20 baht per persoon en vertrekt van platform 4 en platform 8. Op de zijkant van de bus hangt een bordje met ‘’white temple 20 baht’’.

Tip: een betrouwbare scooterverhuur in Chiang Rai is B-Rider. Ga vroeg in de ochtend bij ze langs als je een scooter wilt huren.Wandel door de eindeloze theeplantages bij Choui Fong Tea

Dit was voor ons het absolute hoogtepunt van Chiang Rai! Op ongeveer één uur rijden vind je deze eindeloze theeplantages in de meest prachtige omgeving. Wandel hier rond, drink een verse thee en geniet van het geweldige landschap. Zeker het bezoeken waard! Ook de route naar de theeplantages is ontzettend leuk. Je rijdt langs dorpen waar de tijd lijkt stil te staan en geven je een goed inkijkje in hoe de lokale bevolking hier leeft.


Chiang Rai - theeplantages - Choui Fong Tea - Thailand - Ongekende Weg

Bezoek Wat Rong Seur Ten - de blauwe tempel

In het centrum van Chiang Rai staat Wat Rong Seur Ten die ook wel ‘’de blauwe tempel’’ wordt genoemd en dat is niet voor niets. Het is bij Wat Rong Seur Ten vooral de buitenkant die de tempel uniek maakt.Aanschouw de enorme buddha bij Wat Huay Pla Kang

In de omgeving van Chiang Rai vind je een aantal mooie tempels waaronder Wat Huay Pla Kang. De enorme witte buddha bij de tempel kun je zelfs beklimmen! Als toerist betaal je hiervoor 30 baht.


Bezoek de gouden driehoek

Ten noorden van Chiang Rai grenzen Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar. Dit drielandenpunt wordt ook wel de gouden driehoek genoemd. Vroeger was dit namelijk de plek voor de opiumhandel. In de buurt van het Golden Triangle Park ligt ook een museum genaamd Hall of Opium. Dit museum geef je een goede inkijk over de vroegere opiumhandel.

Tip: de witte tempel, blauwe tempel & de gouden driehoek zijn ook te bezoeken met deze dagtrip!Ga naar de Night Bazaar en Walking Street

Iedere dag vanaf 18:00 uur kun je bij de Night Bazaar naast het busstation terecht voor streetfood, een biertje of voor het scoren van souvenirs. Vaak is er ook nog live muziek in de avond.


Op zaterdagen tussen 15:00 uur en 22:00 uur kun je in Chiang Rai de Walking Street bezoeken. Een leuke markt vol met lekker eten, souvenirs en gezelligheid!


Hoe kom je in Chiang Rai?

Vanuit Chiang Mai rijden er dagelijks meerdere bussen naar Chiang Rai. Tickets voor deze bus kun je eenvoudig kopen via 12go. Chiang Rai heeft ook een klein vliegveld en is per vliegtuig vanuit o.a. Bangkok te bereiken.


Waar te verblijven in Chiang Rai?

Na-Rak-O Resort - een erg leuk, kleurrijk verblijf in het centrum van Chiang Rai. Het ontbijt is inclusief alleen moet je het nog zelf klaarmaken.


Connect Hostel - een modern, gezellig hostel op 10 minuten lopen van de avondmarkt. Bij Connect Hostel kun je een bed op een slaapzaal boeken of een privékamer.


Mora Boutique Hotel - een prachtig hotel in het centrum van Chiang Rai. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en beschikt over een fijn zwembad en prachtige kamers.Onze favoriete hotspots in Chiang Rai

Heerlijke koffie drink je bij 1:2 Chiangrai Brew en CUB House. Bij The Wanderer zit je ontzettend leuk aan het water en kun je heerlijk ontbijten of lunchen. De lekkerste Pad Thai van Chiang Rai eet je bij Pad Thai Jet Yod en avondeten doe je wat ons betreft op de Chiang Rai Night Bazaar.Comments


bottom of page