top of page

Alles wat je moet weten over een drone in Thailand

Als je met een drone wil vliegen in Thailand moet je deze registeren. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de regelgeving rondom een drone in Thailand en niet alle informatie is hierdoor meer up-to-date. In deze blog lees je stap voor stap hoe je een drone kan registreren in Thailand!


Drone registreren in Thailand - Drone registratie - Ongekende Weg

In Thailand moet iedere drone die een camera heeft geregistreerd worden voordat je met een drone mag vliegen. Dit geldt dus ook voor de drones die lichter zijn dan 250 gram zoals de DJI Mini. Alleen drones die lichter zijn dan 2 kilogram en geen camera hebben hoeven niet geregistreerd te worden.

Om een drone te registeren in Thailand heb je een aantal documenten nodig. Ten eerste heb je een Engelstalige aansprakelijkheidsverzekering nodig. Daarnaast meld je jouw drone aan bij het CAAT (The Civil Aviation Authority Of Thailand) en het NBTC (The National Broadcasting and Telecommunitations Commission).


Aansprakelijkheidsverzekering

Om je drone te registreren bij het CAAT, heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. De volgende gegevens moeten in de aansprakelijkheidsverzekering staan: - Jouw volledige naam; - Het merk, model, serienummer en het gewicht van de drone; - Een bevestiging dat de verzekering ook geldig is in Thailand; - Minimaal verzekerd bedrag van 1.000.000 baht, omgerekend ongeveer €26.000.

De aansprakelijkheidsverzekering moet in het Engels zijn.

Registratie bij het CAAT

De registratie bij het CAAT kan je al doen voordat je naar Thailand gaat. Je kunt de registratie bij het CAAT doen via de volgende link: uav.caat.or.th. Het is aan te raden dit op tijd te doen. Het kan namelijk wel even duren voordat de registratie goedgekeurd wordt door het CAAT.


Registratie bij het NBTC

De registratie bij het NBTC voor het vliegen van je drone in Thailand kan pas als je in het land bent. Voor het registreren bij het NBTC moet je namelijk je paspoort stempel uploaden die je krijgt bij aankomst in Thailand. Je drone registratie bij het NBTC doe je via de volgende link: https://anyregis.nbtc.go.th/sign_up/foreigner/. Als je alle gegevens hebt ingevuld bij het NBTC krijg je per mail een document gestuurd. Met dit document ga je naar een Thaise bank om de registratiekosten van de drone te betalen. Deze registratiekosten bedragen 214 baht. Neem je een drone mee naar Thailand? Dan is het niet verplicht om deze te registeren. Een registratie is alleen verplicht als je met een drone in Thailand gaat vliegen. Dit geldt dus voor alle drones met camera zoals de DJI Mini, DJI Air en DJI Mavic. Wij vliegen zelf met de DJI Mini 3 met Smart Controller en zijn daar ontzettend tevreden over!

Heb je vragen over de registratie van je drone in Thailand? Stuur ons dan een bericht op Instagram. We helpen je graag verder!


 

Staat er binnenkort een reis door Thailand op de planning? Laat de voorpret maar beginnen! In dit artikel staan al onze favoriete hotels, hostels en guesthouses in Thailand!Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page