top of page

Alles wat je moet weten over Khao Sok National Park!

In het zuiden van Thailand ligt een van de oudste regenwouden ter wereld namelijk het Khao Sok National Park. Een bezoek aan deze adembenemende plek kan wat ons betreft niet ontbreken tijdens je rondreis door Thailand. Je leest hier alles wat je moet weten over Khao Sok: hoe je er komt, waar je een overnachting in de drijvende bungalows kan boeken, de beste reistijd en veel meer!Over Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park ligt in het zuiden van Thailand en staat bekend om de indrukwekkende kalkstenen rotsen, de ongerepte jungle en het helderblauwe Cheow Lan Lake. Ook is er een zeer kleine kans om tijdens je bezoek aan het park verschillende diersoorten te spotten zoals gibbons, tapirs en zelfs wilde olifanten!


Een bezoek aan Khao Sok kun je doen met een dagtour of met een overnachting op het meer bij een van de drijvende bungalows. Een dagtour regel je het beste in het dorpje bij het National Park. Met een dagtour vaar je met een longtailboot over het meer en maak je een aantal stops voor een verfrissende duik en trek je samen met een gids door de jungle of door de grotten.


Khao Sok National Park - Thailand - Ongekende Weg

Voor de beste Khao Sok ervaring is het aan te raden om één nacht te overnachten op het meer bij een van de drijvende bungalows. Er zijn verschillende organisaties die een overnachting op het meer kunnen aanbieden. Een aantal bekende organisaties die eigen bungalows in het National Park hebben zijn Smiley Tours, 500 Rai Floating Resort en Morning Mist. Bij Smiley Tours boek je een basic bungalow op het water en bij 500 Rai Floating Resort boek je meer luxe.


Een overnachting op het meer kun je bij Smiley Tours, 500 Rai Floating Resort en Morning Mist van te voren online vastleggen. Als je flexibiliteit wilt houden tijdens je reis kun je de overnachting bij de drijvende bungalows ook ter plekke boeken. Dit doe je in het dorpje naast het National Park.Naast dat je idyllisch slaapt in het rustgevende National Park wordt er ook erg veel georganiseerd tijdens je verblijf.

Denk hierbij aan kayakken over Cheow Lan Lake, met zonsondergang en zonsopkomst een longtailboot op om wildlife te spotten en een jungle trekking maken. Niet alle organisaties hebben dezelfde planning: er zijn vaak een aantal kleine verschillen in de activiteiten die je tijdens je verblijf op het meer gaat doen. Kijk dus goed van te voren wat je het tofste vindt en baseer hier je keuze op! Tijdens je verblijf in het National Park zijn maaltijden en drinkwater inbegrepen. Frisdrank of een biertje kun je ter plekke bij het verblijf kopen. Tip: voordat je vanaf het dorpje naar het National Park rijdt maak je een stop bij een supermarkt om wat snacks in te slaan. Maak hier zeker gebruik van!


Hoe kom je bij Khao Sok?

De meeste mensen bezoeken het Khao Sok National Park vanuit Surat Thani. Vanuit Surat Thani stad rijden er dagelijks meerdere (mini)bussen richting Khao Sok. Ook als je van een van de eilanden Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao komt kun je vanaf de Donsak Pier naar Khao Sok. Tickets voor de (mini)bus regel je gemakkelijk van te voren via 12goasia. Bij 12goasia kun je ook een combiticket kopen voor de ferry en het vervoer naar Khao Sok.

Ook vanuit Phuket of Krabi rijden er (mini)bussen naar Khao Sok. Tickets voor deze (mini)bussen regel je ook gemakkelijk van te voren via 12goasia.


Deze (mini)bussen zetten je af in het dorpje naast het National Park. Hier overnacht je één nacht om vervolgens de volgende dag te overnachten in Khao Sok National Park bij een van de bungalows.


Wat is de beste tijd om het Khao Sok National Park te bezoeken?

Het droge seizoen loopt van december t/m april en dit is ook meteen de beste reistijd voor Khao Sok. Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober. In deze periode is er een grotere kans op neerslag maar laat je hier niet door tegenhouden! Wij vonden Khao Sok een van de mooiste plekken waar wij zijn geweest in Thailand!


Khao Sok National Park - Thailand - Ongekende Weg


Comments


bottom of page